Stedentrip Parijs

Velen zien Parijs als de stad van de liefde, wat het tot een ideale stedentrip maakt voor stelletjes! Ook voor gezinnen en individuen biedt de stad echter voldoende bezienswaardigheden, om je enkele dagen te kunnen vermaken. De door de rivier de Seine gesplitste hoofdstad van Frankrijk heeft 2,25 miljoen inwoners, waarmee het qua grootte de negende stad van Europa is. Zowel vanuit Nederland, als ook vanuit andere landen in Europa is Parijs zeer goed te bereiken met de trein, het vliegtuig of per auto. In de stad zelf bevindt zich een uitgebreid netwerk van verschillende vormen van openbaar vervoer, zodat je snel in het centrum bent vanuit de nabijgelegen wijken. Het is sterk aan te raden om met het openbaar vervoer te gaan in plaats van de auto, door de drukte in de Franse hoofdstad.

aanbieding tui.nl

Bezienswaardigheden in Parijs

Parijs biedt voor ieder wat wils en heeft een breed aanbod aan zeer fraaie bezienswaardigheden voor jong en oud. Denk aan Walt Disney Paris voor jongeren, de imposante Eiffeltoren, de Notre Dame, de Basilique du Sacré-Coeur, enzovoorts. Door het grote aantal bezienswaardigheden, is het aan te raden om Parijs in meerdere dagen te bekijken. Het kan bijvoorbeeld druk zijn bij de Eiffeltoren en dan is het fijn als je geen haast hebt. Zo kun je op je gemak genieten van het fraaie uitzicht over de stad. Iets wat zeker de moeite waard is, als je Parijs bezoekt.

Naast bovenstaande bezienswaardigheden heeft Parijs een rijke geschiedenis en schatten uit de oudheid, die tentoongesteld worden in verschillende musea. Het Louvre mag bij een bezoek aan Parijs zeker niet ontbreken, maar er zijn meer musea die je kunt bezoeken. Denk aan het Musée Picasso, Cité des sciences et de l’industrie, Musée national du Moyen Âge, enzovoorts. Houd er wel rekening mee, dat de meeste musea op maandag en dinsdag gesloten zijn.

sunweb aanbiedingen

Historie en liefde in Parijs

Kort samengevat biedt Parijs voldoende mogelijkheden om je meerdere dagen te vermaken, in de stad van de liefde. Je kunt goedkoop en eenvoudig met het OV tussen de verschillende bezienswaardigheden reizen. Door het grote aantal bezienswaardigheden is het echter raadzaam om de stad meerdere dagen te bezoeken.