Woodbury Common

Je bent bij Saks, Macy’s en de meeste andere winkels en Madison en Fifth Avenues geweest; maar je hebt nog steeds niet iets dat je enorm aanspreekt gevonden om mee thuis te kunnen komen. Grote kans dat je je de prijzen amper kunt veroorloven.

Elke toerist in New York kan echter niet alleen de stad bezichtigen maar dient ook te weten dat er ergens in Central Valley een waar mekka voor mode-enthousiastelingen is als je de beste koopjes zoekt. Dat is Woodbury’s Common Premium Outlets.

Dit in de volksmond Woodbury Common genoemde complex is een enorm winkelcentrum waar je meer dan 200 designerwinkels aantreft. Je vindt hier onder anderen Fendi, Armani, Polo, Ralph Lauren, Burberry en Gucci. Het winkelcentrum staat op een slordige 75.000 vierkante meter. Dit alles verleidelijk genoeg moeten zijn om je tot een dagje uit te verleiden om eens op koopjesjacht te gaan.

Het beste vervoermiddel om te winkelen is een auto. Dan heb je tenminste voldoende ruimte waar je je volle tassen kwijt kunt. Het winkelcentrum heeft trouwens een enorme parkeerplaats. Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven in de stad. Belangrijker nog, de bekendste en belangrijkste winkels zijn op een paar minuten van het centrum te vinden.

Als je geen auto kunt huren dan kun je ook gewoon met de taxi gaan. Gezien de populariteit van het centrum kun je er verzekerd van zijn dat de taxichauffeur je daar binnen de kortste keren zal afleveren. En voor de prijs hoef je het niet te laten, een taxiritje naar Woodbury Common kost hooguit $10.

Je kunt ook met de trein gaan. Tijdens de weekends is er vanaf 10.30 een pendeldienst. De rit vanaf het station naar Woodbury Common duurt ongeveer 10 minuten. Voor de terugreis kun je met hetzelfde vervoermiddel weer bij het station komen. De ritprijs is erg goedkoop, je bent niet meer dan $4 kwijt voor een retourtje van en naar het treinstation. Zorg er wel voor dat je om uiterlijk 6 uur ’s avonds weer aan de reis terug begint.

Dames kunnen er ook voor kiezen om in stijl te arriveren. Als je je vriendinnen en jezelf op een ware shopping-orgie wilt tracteren of als je een speciale gelegenheid als bijvoorbeeld je verloving wilt vieren, dan biedt Woodbury Common je een echte feestrit. Je wordt dan aan boord van een luxe limousine, zeer luxueus ingericht met een knoert van een TV, een surround sound systeem met CD-speler, naar het winkelcentrum gebracht. Tijdens die rit kun je naar hartelust gebruikmaken van de goed gevulde bar in de limosine. Alsof dit alles nog niet genoeg is krijg je ook nog eens een groot aantal kortingscoupons die je in verschillende speciaalzaken kunt verzilveren…

Om het beste uit je trip naar dit in koloniale stijl gebouwde winkelcentrum te halen kun je het vaste tijdens de grote uitverkoopdagen gaan. Die zijn gewoonlijk op de landelijke feestdagen als Memorial Day, Fourth of July, Thanksgiving en President’s Day. Ook zal het beredruk zijn op Black Friday en de week na 25 december.

Omdat het zo’n groot gebied is kun je het beste een kaart afdrukken of een adresboekje van alle winkels in je jaszak steken. Die kun je vinden op de website van het complex en bij het informatiecentrum. Hiermee bespaar je veel tijd in het rondlopen.

Je kunt je ook aanmelden voor de VIP Shopper Club, wat recht geeft op exclusieve coupons, geweldige aanbiedingen en informatie over de beste merken. Je kunt ook per email een seintje ontvangen als er speciale evenementen of uitverkopen zijn. Aanmelden is geheel gratis.