Stedentrip Montpellier

Als je er een paar daagjes tussen uit wil is Montpellier een prachtige bestemming. De stad is mooi, heeft een prachtige oude binnenstad en het barst er van de mooie parken. Bovendien heb je veel pleinen met gezellige terrasjes. Op een half uurtje afstand van Montpellier ligt een mooi strand aan de Middellandse zee. En het mooiste van het verhaal is, dat het vanaf Schiphol slechts anderhalf uur vliegen is. Je bent er dus zo!

Bezienswaardigheden in Montpellier

Wat je sowieso gezien moet hebben is het oude centrum van de stad. Het is vrij klein, dus het is snel te verkennen. Veel studenten uit Europa studeren in deze stad, dus je zult allerlei verschillende talen horen op straat. In het oude centrum vind je een van de oudste universiteiten van Europa. Het is zelfs de oudste medische universiteit van heel Europa. Het gebouw stamt uit de 12e eeuw.

Er zijn een paar bezienswaardigheden die echt de moeite waard zijn, waaronder de Arc de Triomphe. Het is een stuk kleiner dan de echte triomfboog in Parijs, maar minstens zo mooi. Het centrale middelpunt van Montpeillier is de Place de la Comèdie. Het is hier altijd heerlijk gezellige druk met veel locals, studenten en toeristen. Je kunt hier heerlijk genieten van een wijntje onder genot van de zon. De Cathédrale Saint-Pierre is een bezienswaardigheid die je zeker niet mag missen als je door de stad heen loopt. De gotische kerk is groot en daarom steekt het boven alles uit. Recht naast de kathedraal vind je Jardin des plantes de Montpellier. Dit is officieel de oudste plantentuin van heel Frankrijk. Omdat Montpellier niet heel groot is, liggen deze bezienswaardigheden allemaal vlakbij elkaar. Je hoeft dus geen wandelschoenen aan te trekken om alles te kunnen bekijken.

Montpellier Méditerranée

Alhoewel de bezienswaardigheden allemaal vlakbij elkaar zijn en je het allemaal in een dag kunt zien, is Montpellier toch een goede stedentripbestemming. Er zijn namelijk zoveel pleinen en terrasjes waar je iets kunt drinken, dat je wel dagenlang door de stad heen kunt sjokken. Enkele aanraders zijn Place Jean Jaurès en Place du Marché aux Fleurs. Het personeel is vriendelijk en het uitzicht is geweldig. De sfeer in Montpellier is simpelweg super goed en daarom kun je er dagenlang vertoeven.

De kust bij Montpellier

Eerlijk is eerlijk, als je naar Montpellier gaat moet je ook van het strand genieten. In slechts een half uurtje afstand ben je al op het strand. Een enkele reis met het openbaar vervoer naar het strand is ongeveer 1,50 euro. De Middellandse Zee is kraakhelder en het strand is parelwit. Ook op het strand zijn diverse cafés en restaurants.

Tips voor Montpellier

  • Stap niet in de auto, maar kies voor een vlucht van bijvoorbeeld KLM/Air France. Je vliegt in anderhalf uur naar de stad toe en er zijn dagelijks vluchten naar Montpellier.
  • In juli en augustus is het extreem warm. Dan is het niet de beste periode voor een stedentrip, maar weldegelijk voor het strand. Als je ook de stad wilt bekijken kun je het beste gaan in mei, juni of september.
  • Vergeet niet om je zwembroek of bikini in te pakken. Het strand moet je gezien hebben!
  • Vergeet uiteraard je camera niet mee te nemen. Je kunt gave bezienswaardigheden fotograferen, zoals de triomfboog en de kathedraal.
€109,00
in stock
Hotelspecials.nl