Stedentrip Madrid

Eens echt kennis maken met de charme van het pure Spaanse leven? Dan doe je dit natuurlijk tijdens een stedentrip naar de hoofdstad van Spanje, Madrid. Deze stad heeft een breed scala aan musea, historische bouwwerken, uitstekende horecagelegenheden en talloze winkels om lekker een dagje te gaan winkelen. Madrid leeft altijd, 24 uur per dag en 365 dagen per jaar. Leer de temperamentvolle levensstijl kennen en ontdek alle schoonheden van deze interessante Spaanse stad tijdens een stedentrip naar Madrid.
Spaanse stad heeft.


Booking.com

Highlights van Madrid

Echte voetballiefhebbers kunnen in Madrid een voetbalwedstrijd uit de Spaanse Liga bijwonen. Atlético Madrid en Real Madrid zijn de grootste voetbalclubs en de stadions Vicente Calderon en Santiago de Barnabeu worden tijdens wedstrijden omgetoverd tot echte feesttenten. Verkies je kunst boven het voetbal? Dan kun je uitstekend terecht in het Prado. Dit is een indrukwekkend paleis dat gevuld is met meesterwerken die over de hele wereld bekend zijn. Je kunt dit museum vinden aan de Paseo del Prado boulevard. Uiteraard ontbreken Monet en Picasso niet aan het assortiment.

De Gran Via is een straat die je zeker gezien moet hebben als je in Madrid bent. Hier vindt het echte Spaanse leven plaats. Er zijn theaters, restaurants, bars, terrassen en bioscopen. Vanaf de Gran Via kun je direct een zijstraat inlopen, waar je meteen kunt beginnen met shoppen. Hier vind je de leukste winkels van Madrid. Uiteraard zijn er meer interessante straten voor de echte shopaholics. Voor de luxe winkels ga je naar de Calle Serrano en voor de laatste trends ga je naar de Calle Fuencarral. Gezellig een terrasje pikken? Dat kan uitstekend op het Plaza Mayor, waar je ook veel straatartiesten tegen zal komen. De zondagen staan in de stad bekend om de vele rommelmarkten die er gehouden worden. Denk je dat je tijdens je stedentrip naar Madrid helemaal geen plaatsen zult vinden waar je even kunt ontspannen? Dan heb je zeker nog geen kennis gemaakt met het Retiropark. Dit is de rustplek midden in de grote stad. Hier kun je heerlijk rustig genieten van al het groen om je heen, terwijl je de drukte van de stad even achter je kunt laten.

Stedentrip naar Madrid

Tijdens je stedentrip zal je er al snel achter komen dat Madrid een stad is waar altijd leven is. De gastvrije Madrilenen laten je met plezier meegenieten van hun dagelijks leven. Laat je vermaken in een theater, kies voor een muziekavond of juist voor een avond vol flamenco. Alles is mogelijk in het bruisende Madrid. De Spaanse cultuur is er eentje die indruk maakt op menig mens, deze moet je een keer meegemaakt hebben. Waar kan dat nu beter dan in de droomachtige Madrid? Veel kunstliefhebbers komen jaarlijks naar Madrid om musea te bezoeken, dan moet je denken aan het Museo del Prado. Maar er zijn veel meer beroemde musea in de stad, zeker de moeite waard om even een bezoekje te brengen. Wil je er eventjes op uit, bekijk dan één van de kathedralen van dichtbij. De bekendste kathedraal is de Almudena, deze is uniek door zijn witte kleur. Als je even genoeg hebt van al die oude bezienswaardigheden, rust dan uit in het Park del Buen Retiro.

Feesten in Madrid

Het feestbeest in jou kan helemaal naar boven komen bij het uitgaan in Madrid. Bezoek één van de drukbezochte en razend populaire clubs, waar jij als VIP behandeld kan worden. Of ga naar een heus openlucht discotheek en geniet ondertussen van het zomerse klimaat in Madrid. Winkelen is ook heel goed mogelijk in Madrid. In het centrum kan je over één van de grote winkelstraten struinen, maar net buiten de stad zijn ook ketens te vinden. Het speciale is dat de outlet winkels niet in het centrum zitten, voor de echte korting moet je dus even met de bus. Madrid kan een geschikte vakantiebestemming zijn voor een korte stedentrip en is relatief goedkoop. Dagelijks vertrekken er redelijk goedkope vluchten naar deze stad. Voor een lange vakantie is Madrid geschikt als tussenstop, misschien kan je andere grote plaatsen combineren met een verblijf in Madrid.