Stedentrip Madrid

Eens echt kennis maken met de charme van het pure Spaanse leven? Dan doe je dit natuurlijk tijdens een stedentrip naar de hoofdstad van Spanje, Madrid. Deze stad heeft een breed scala aan musea, historische bouwwerken, uitstekende horecagelegenheden en talloze winkels om lekker een dagje te gaan winkelen. Madrid leeft altijd, 24 uur per dag en 365 dagen per jaar. Leer de temperamentvolle levensstijl kennen en ontdek alle schoonheden van deze interessante Spaanse stad tijdens een stedentrip naar Madrid.
Spaanse stad heeft.


Booking.com

aanbieding tui.nl

Highlights van Madrid

Echte voetballiefhebbers kunnen in Madrid een voetbalwedstrijd uit de Spaanse Liga bijwonen. Atlético Madrid en Real Madrid zijn de grootste voetbalclubs en de stadions Vicente Calderon en Santiago de Barnabeu worden tijdens wedstrijden omgetoverd tot echte feesttenten. Verkies je kunst boven het voetbal? Dan kun je uitstekend terecht in het Prado. Dit is een indrukwekkend paleis dat gevuld is met meesterwerken die over de hele wereld bekend zijn. Je kunt dit museum vinden aan de Paseo del Prado boulevard. Uiteraard ontbreken Monet en Picasso niet aan het assortiment.

De Gran Via is een straat die je zeker gezien moet hebben als je in Madrid bent. Hier vindt het echte Spaanse leven plaats. Er zijn theaters, restaurants, bars, terrassen en bioscopen. Vanaf de Gran Via kun je direct een zijstraat inlopen, waar je meteen kunt beginnen met shoppen. Hier vind je de leukste winkels van Madrid. Uiteraard zijn er meer interessante straten voor de echte shopaholics. Voor de luxe winkels ga je naar de Calle Serrano en voor de laatste trends ga je naar de Calle Fuencarral. Gezellig een terrasje pikken? Dat kan uitstekend op het Plaza Mayor, waar je ook veel straatartiesten tegen zal komen. De zondagen staan in de stad bekend om de vele rommelmarkten die er gehouden worden. Denk je dat je tijdens je stedentrip naar Madrid helemaal geen plaatsen zult vinden waar je even kunt ontspannen? Dan heb je zeker nog geen kennis gemaakt met het Retiropark. Dit is de rustplek midden in de grote stad. Hier kun je heerlijk rustig genieten van al het groen om je heen, terwijl je de drukte van de stad even achter je kunt laten.

sunweb aanbiedingen

Stedentrip naar Madrid

Tijdens je stedentrip zal je er al snel achter komen dat Madrid een stad is waar altijd leven is. De gastvrije Madrilenen laten je met plezier meegenieten van hun dagelijks leven. Laat je vermaken in een theater, kies voor een muziekavond of juist voor een avond vol flamenco. Alles is mogelijk in het bruisende Madrid. De Spaanse cultuur is er eentje die indruk maakt op menig mens, deze moet je een keer meegemaakt hebben. Waar kan dat nu beter dan in de droomachtige Madrid? Veel kunstliefhebbers komen jaarlijks naar Madrid om musea te bezoeken, dan moet je denken aan het Museo del Prado. Maar er zijn veel meer beroemde musea in de stad, zeker de moeite waard om even een bezoekje te brengen. Wil je er eventjes op uit, bekijk dan één van de kathedralen van dichtbij. De bekendste kathedraal is de Almudena, deze is uniek door zijn witte kleur. Als je even genoeg hebt van al die oude bezienswaardigheden, rust dan uit in het Park del Buen Retiro.

Feesten in Madrid

Het feestbeest in jou kan helemaal naar boven komen bij het uitgaan in Madrid. Bezoek één van de drukbezochte en razend populaire clubs, waar jij als VIP behandeld kan worden. Of ga naar een heus openlucht discotheek en geniet ondertussen van het zomerse klimaat in Madrid. Winkelen is ook heel goed mogelijk in Madrid. In het centrum kan je over één van de grote winkelstraten struinen, maar net buiten de stad zijn ook ketens te vinden. Het speciale is dat de outlet winkels niet in het centrum zitten, voor de echte korting moet je dus even met de bus. Madrid kan een geschikte vakantiebestemming zijn voor een korte stedentrip en is relatief goedkoop. Dagelijks vertrekken er redelijk goedkope vluchten naar deze stad. Voor een lange vakantie is Madrid geschikt als tussenstop, misschien kan je andere grote plaatsen combineren met een verblijf in Madrid.

Schiereiland

De hoofdstad van Spanje, is gelegen in het hart van het schiereiland op ongeveer 600 meter boven de zeespiegel. Madrid heeft volgens onze laatste informatie meer dan drie miljoen inwoners. Madrid is een kosmopolitische stad, met een bruisend business center, de stad is het hoofdcentrum voor het Spaanse Openbare Bestuur, de regering en het Spaanse parlement zijn gevestigd in de stad samen met de Spaanse koninklijke familie. Madrid speelt ook een belangrijke rol in zowel de financiële als de industriële sectoren. Het grootste deel van deze industrie ligt aan de zuidelijke rand van de stad, waar belangrijke textiel en metaal bedrijven en fabrieken zijn gevestigd. Uit allerlei reisinformatie blijkt dat Madrid wordt gekenmerkt door uitgebreide culturele en artistieke activiteiten en dat de stad een zeer levendig nachtleven bezit.

Ontstaan Madrid

De grote Spaanse metropool Madrid blijkt uit diverse informatie bronnen, vind zijn oorsprong in de tijd van Arab Emir Mohamed I (852-886), die besloot tot de bouw van een fort op de linker oever van de Manzanares rivier. Later werd het fort een twistpunt tussen de christenen en Arabieren, totdat het werd veroverd door Alonso VI in de 11e eeuw. Aan het einde van de 17de eeuw, werd er een defensieve muur gebouwd ter bescherming van de nieuwe “stads” gebieden. Tijdens de 18e eeuw, onder het bewind van Carlos III, werden de grote verkeersaders van de stad ontworpen, zoals de Paseo del Prado en de Paseo las Acacias. Aan het begin van de 19e eeuw, Bonaparte voerde een hervorming van de Puerta del Sol en omgeving door. De grote “winkel” straat is bekend als de Gran Vía werd gebouwd als een avenue van oost naar west aan het begin van de eeuw. In de jaren vijftig is de noord-zuid boulevard de Paseo de la Castellana verlengd en werden de moderne gebouwen gebouwd, samen met kantoren voor de grootste financiële instellingen. Uit het verre verleden zijn voornamelijk de barok en neoklassieke gebouwen uit de 17de en 18de eeuw, zoals het Plaza Mayor (Grote Markt) en het Palacio Real (koninklijk paleis) de mooiste gebouwen in de stad Madrid. Spanje heeft naast de stad Madrid nog een geweldig stad aan de andere kant van Spanje om te bezoeken. Barcelona is namelijk net als Madrid een heerlijke citytrip en weekend bestemming. De beste manier om te genieten van de aparte Spaanse sfeer in Catalonië is te vinden in het centrum van de levendige hoofdstad Barcelona, vooral de wereld beroemde Ramblas boulevard is een must om te bezoeken tijdens een weekendtrip naar Spanje.