Stedentrip Londen

Londen is zowel de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk als de grootste stad van Europa. De stad ligt in het zuidoosten van Engeland en ligt aan de bekende Theems rivier. Er wonen ongeveer acht miljoen mensen in Londen. Londen staat bekend als de internationale hoofdstad van de cultuur, de politiek, de muziek, de handel en de financiën. Londen, ook wel bekend als de stad van de rode dubbeldekkers en rode telefooncellen. Dit zijn toch wel de zaken waar men het eerst aan denkt bij het horen van de stadsnaam. Echter, Londen is natuurlijk veel meer dan dat, evengoed als dat Nederland meer is dan enkel kaas, klompen en molens. Londen is een stad die ruimte biedt aan talloze interessante musea, sfeervolle horecagelegenheden en bruisende uitgaansgelegenheden, winkels en theaters. Daarnaast mag je de traditionele Engelse pubs natuurlijk niet overslaan als je een stedentrip naar Londen maakt.

aanbieding tui.nl

De reis naar Londen

De snelste optie naar Londen is met het vliegtuig. Er zijn talloze vliegtuigmaatschappijen die naar Londen vliegen. Met een vliegtijd van slechts een uurtje ben je er ook redelijk vlot. Je kunt ook kiezen om met de trein naar Londen te reizen. Je bent met minimaal vier uur reizen wel iets langer onderweg. Tevens kiezen sommige mensen ervoor om met de bus naar Londen te gaan. Het grootste motief hiervoor is dat het redelijk goedkoop is in tegenstelling tot vliegtickets. Ook de boot is nog een optie. Met de auto naar Londen is niet erg populair, omdat het erg prijzig is en bovendien is parkeren in Londen ook erg duur. Daarnaast rijden ze in Londen aan de andere kant van de weg. Erg praktisch is het daarom niet.

Het klimaat

Het klimaat in Londen is vergelijkbaar met het klimaat in Nederland. Er is zowel in Nederland als in Londen een gemiddeld zeeklimaat: zachte winters en matige zomers. De zomertemperatuur is gemiddeld ongeveer 19 graden. In de winter heeft Londen een gemiddelde temperatuur van 4 graden. De beste reistijd is de lente of de herfst: dan is Londen veruit het mooiste. Daarnaast is het dan ook niet zo druk als in de zomer, wat de prijzen ten goede komt.

sunweb aanbiedingen

Overnachten

Londen heeft ontzettend veel hotels, in verschillende prijsklassen, waar je kunt overnachten. Het centrum van Londen is erg prijzig. Je kunt daarom beter een hotel of hostel zoeken net buiten het centrum van Londen. Dit scheelt erg veel geld.

Veiligheid

Londen is doorgaans een veilige stad. Wel zijn er, net als in vele andere drukke steden, zakkenrollers actief. De zakkenrollers hebben het vaak gemunt op toeristen. Bewaar daarom je kostbare spullen op een goede plek. Daarnaast kun je het beste kleine steegjes vermijden in de nacht.

Bezienswaardigheden in Londen

Londen heeft een groot aantal bezienswaardigheden. We sommen de leukste bezienswaardigheden voor je op:

  • De Tower Bridge is de brug over de Theems rivier. In de avond biedt de brug een prachtig uitzicht. Je fotocamera meenemen dus!
  • De Tower of London is een groot kasteel in het centrum. Eerder werd het gebruikt als een gevangenis, maar tegenwoordig is het een drukbezocht museum.
  • Het Buckinham Palace is het paleis van de Britse koningin. Je kunt het beste van te voren tickets boeken om wachtrijen te vermijden.
  • Het Harrods warenhuis is een groot, luxe warenhuis in Londen. De echte shoppers onder ons kunnen dit warenhuis niet overslaan!
  • De Big Ben is de beroemde klokkentoren. De toren is vernoemd naar oud-politicus Benjamin Hall.
  • Camden is een populaire buurt in Londen. Elke dag is hier een gigantische markt waar onder andere kleding verkocht wordt.
  • Het Britse Museum is het nationale museum van het Verenigd Koninkrijk. Het is een van de grootste musea ter wereld.
  • De Londen Eye is een gigantisch reuzenrad. Een ritje duurt ongeveer 30 minuten en je hebt een geweldig uitzicht over de stad. Niet geschikt voor mensen met hoogtevrees!
  • De Westminster Abbey is een kerk in het centrum van de stad. De kerk wordt gebruikt voor ceremonies van de Britse koninklijke familie. Hier liggen tevens een aantal overleden leden van de koninklijke familie begraven.

Londen heeft enkele interessante musea om te bezoeken. Eén van deze musea is het Tate Modern, waar je onder meer kennis maakt met Rothko en F. Bacon. Het museum is gesitueerd in een oude elektriciteitscentrale en staat in het teken van moderne kunst. Een ander indrukwekkend museum is het British Museum. Dit is het grootste museum van heel Londen en heeft op de eerste plaats een bijzonder grote verzameling archeologische vondsten. Daarnaast zijn er kunstwerken uit Griekenland, India, China en Egypte te bewonderen. Zeer bekend is natuurlijk wel de zogenaamde London Eye. Dit immense reuzenrad staat direct aan de Theems, ook wel aangeduid als Thames en biedt een zeer indrukwekkend uitzicht over de stad. Een ontspannen avond uit kun je beleven in het Majesty’s Theatre, waar de meest beroemde musicals uit Londen worden opgevoerd. Vanaf de Theems heb je ook een prachtig uitzicht. Je kunt een boottocht maken met een boot die, onder de formule Hop On-Hop Off, vaart tussen Westminster en de Towerbridge. De formule geeft weer dat je overal aan boord kunt stappen of van boord kunt gaan.

Stedentrip naar Londen

Londen spreekt tot de verbeelding en behoort niet voor niets tot de meest populaire bestemmingen in Europa. Je kunt er eindeloos winkelen in de vele winkelstraten, genieten van de pleinen en kennis maken met de puur Engelse tradities. Een stedentrip naar Londen is dan ook zeer veelzijdig en juist dat maakt dat deze stad een must is voor iedereen. Overigens kun je in Londen uitstekend eten in de restaurants met vele internationale specialiteiten. Het is zeker aan te raden eens nieuwe gerechten te proberen, want het zijn stuk voor stuk culinaire hoogstandjes. Een stedentrip naar Londen is er eentje die je zeker nog eens over zou willen doen.