Stedentrip Kopenhagen

Een stedentrip naar Kopenhagen staat in het teken van variatie. Deze stad heeft werkelijk van alles wat te bieden. Er zijn indrukwekkende monumenten te vinden, sfeervolle en zeer kleurrijke gebouwen, onvergetelijke architecturen, musea en bruisende parken. Kopenhagen is een geweldige beleving voor jong en oud, voor kinderen en volwassenen. Het is een stad die je eigenlijk gewoon echt ervaren moet hebben. Dit kan natuurlijk uitstekend tijdens een stedentrip naar Kopenhagen.

aanbieding tui.nl

Bezienswaardigheden van Kopenhagen

Ben je een echte bierliefhebber? Dan past een bezoek aan het Carlsbergmuseum goed bij je. Dit museum draait helemaal om het Carlsbergbiertje, om de geschiedenis ervan en om hoe het nu gebrouwen wordt. Christiana is een semi-vrijstad en is absoluut een bezoek waard tijdens je stedentrip naar Kopenhagen. Hier zijn nog altijd echte hippies te vinden. Ze leven hier in gekraakte kazernes en houden zich vooral bezig met het bieren van hun leven in vrijheid. Belangrijk om te weten is het dat het hier niet gewenst is om foto’s te maken. Het is dan ook aan te raden dit niet te doen, maar vooral de ogen goed de kost te geven. Je kunt hier overigens ook heerlijk eten in een aantal restaurants. Het is te vinden in de wijk Christianshavn.

Tivoli

Ga je een stedentrip naar Kopenhagen maken met de kinderen? Dan mag je attractiepark Tivoli zeker niet overslaan. Hier kun je genieten van theatervoorstellingen, concerten, optredens en van heerlijke gerechten bij de restaurants. Je kunt er ook een zeer romantisch boottochtje maken en natuurlijk genieten van de vele attracties, waaronder ook een spannende achtbaan. De architectuur in Kopenhagen is zonder meer indrukwekkend. Je kunt er onder meer de woningen in de wijk Nyhavn bekijken, welke allemaal stammen uit de achttiende eeuw. De stad is eigenlijk een bezienswaardigheid op zich.

sunweb aanbiedingen

Stedentrip naar Kopenhagen

Kopenhagen, of København op zijn Deens, ligt aan de oostkant op het eiland Sjælland. De stad biedt meer dan voldoende om al je dagen te vullen met leuke uitstapjes, bezienswaardigheden en activiteiten. In de avonden kun je je uitstekend vermaken door de vele uitgaansgelegenheden met livemuziek te bezoeken. Als je de stedentrip naar Kopenhagen in de zomer maakt, dan kun je natuurlijk ook genieten van de diverse stadsstranden. Kopenhagen is een stad die je de garantie biedt dat je je geen seconde hoeft te vervelen tijdens je verblijf in de stad. Deze Deense hoofdstad heeft echt voor elk wat wils.