Stedentrip Houston

Houston is de op drie na grootste stad van de Verenigde Staten en de grootste stad van Texas. Ongeveer 43% van de bevolking bestaat uit Hispanics en Latino’s en 24% is van Afro-Amerikaanse afkomst. 6% Is van Aziatische afkomst en de rest zijn overwegend Amerikanen. De stad heeft diverse leuke bezienswaardigheden, waaronder verschillende musea en het Space Center van Houston.

Beste reistijd

In de zomermaanden is het hier bijzonder warm met temperaturen die kunnen oplopen tot wel 35 graden Celsius. Er valt bovendien weinig regen tijdens deze maanden. De maanden maart, april en oktober worden gerekend als de beste maanden om een stedentrip naar Houston te plannen. De temperatuur is dan niet te hoog en het is bovendien geen hoogseizoen. Dat betekent ook dat de prijzen iets gunstiger zijn dan tijdens het hoogseizoen. In de wintermaanden koelt het flink af, maar het komt vrijwel nooit onder de 0 graden Celsius. In vrijwel elke maand moet je wel rekening houden met regen. Dat is vrij continu het hele jaar door, maar in de maanden mei, juni en september valt er doorgaans nog iets meer regen.

Bezienswaardigheden in Houston

Houston heeft verschillende leuke bezienswaardigheden, waaronder enkele musea en de thuisbasis van NASA bij ruimtemissies.

Space Center

Houston is het centrum van NASA bij ruimtemissies. De naam van de stad was ook het eerste wat er gezegd werd tijdens de landing op de maan: ‘’Houston, Tranquility Base here. The Eagle has landed.’’

Ook de legendarische woorden ‘’Housten, we have a problem’’ worden wereldwijd gebruikt.

Museum of Natural Science

Het Museum of Natural Science is met 2,3 miljoen bezoekers per jaar één van de meest bezochte musea van het land. Een tentoonstelling geeft uitleg over de winning van olie en gas. Ook zijn er enorme gemechaniseerde dinosaurussen geplaatst in het museum. Voor zowel volwassen als kinderen is het museum erg interessant.

Museum of Fine Arts

Ook het Museum of Fine Arts is zeker de  moeite waard. Je vindt hier kunstwerken van verschillende kunstenaars uit verschillende landen.

Winkelen in Houston

Naast de bezienswaardigheden kun je ook prima winkelen tijdens je stedentrip naar Houston. De grote stad staat bekend als een shoppingparadijs en wordt ook wel de modestad van het zuiden genoemd. Je kunt als toerist ook nog eens genieten van belastingvrij winkelen in de meeste winkels. Een bekende mall is River Oaks Shopping Centre. Het is tevens één van de oudste winkelcentra van Texas. Ook The Galleria is de moeite waard. Het gigantische winkelcentrum heeft meer dan 375 winkels, tientallen restaurants, twee hotels en zelfs een schaatsbaan! Je kunt dus zelfs nog even genieten van de kou!

Tijdsverschil met Nederland

Het tijdsverschil met Nederland bedraagt -7 uur. (UTC -06.00). Net als in Nederland wordt de tijd hier ook vooruit en achteruit gezet. Wel houdt de Europese Unie iets andere data aan voor het veranderen van de tijd. Dat betekent dat er een tijdelijk groter of kleiner tijdsverschil is met Nederland.