Stedentrip Dublin

Dublin betekent letterlijk ‘Donkere poel’, maar als je een stedentrip naar deze stad maakt dan ontdek je al snel dat dit echt niet anders dan gewoon een letterlijke betekenis is. Niets aan deze prachtige stad doet je denken aan een duister poeltje. De stad bruist van de fantastische bezienswaardigheden, gastvrije en zeer vriendelijke mensen, interessante musea en talrijke uitstekende restaurants en uitgaansgelegenheden. Vanaf het moment dat je een traditionele pub binnenloopt voel je je er thuis. Een stedentrip naar Dublin is werkelijk onvergetelijk.

Bezienswaardigheden van Dublin

Ha’penny Bridge is een indrukwekkende voetgangersbrug over de Liffey. De brug werd in 1816 gemaakt uit gietijzer en heeft in het jaar 2000 een flinke opknapbeurt ondergaan. Oorspronkelijk draagt de brug de naam Wellington Bridge, maar omdat er in het verleden een halve penny tol betaald moest worden om de brug te mogen oversteken heeft het hier een extra naam aan overgehouden. In het prachtige centrum kun je een bezoek brengen aan Dublin Castle. Dit kasteel wordt door de regering van Ierland gebruikt, maar in het verleden was het in handen van de Engelsen, ruim zevenhonderd jaar geleden, toen zij nog regeerden over het land. Je kunt hier ook de mooie Record Tower vinden. Het is mogelijk om een rondleiding te boeken door het kasteel en de toren.

Dublin tips

De oudste universiteit van Ierland is ook te vinden in Dublin. Deze universiteit, Trinity College, werd in 1592 opgericht door Queen Elizabeth l. In deze universiteit heb je de mogelijkheid om het Book of Kells te bewonderen. Deze bezienswaardigheid komt ut het jaar 800 en werd naar alle waarschijnlijkheid gemaakt door de Keltische monniken. Een leuk weetje is wel dat men iedere morgen een bladzijde van het boek omslaat. Dublin is natuurlijk ook de stad waar je kunt proeven van de heerlijke Guiness, de whisky en de Irish koffie. Aan lekkere drankjes is er absoluut geen gebrek. Als je echt lekker uit wilt gaan in de stad, dan doe je dit het best in de Temple bar. In deze buurt zijn verreweg de meeste uitgaansgelegenheden en traditionele pubs te vinden.

Stedentrip naar Dublin

Dublin is een stad waar je je tegoed kunt doen aan het winkelen, aan culturen, kunst en natuur. Het heeft eigenlijk alles wat je wilt zien tijdens een unieke stedentrip. De stad is te vinden aan de Ierse Zee, in het noordoosten van het land. De stad wordt doorkruist door rivier de Liffey, welke ontspringt in de welbekende Wicklow Mountains. Dublin is zeer de moeite waard om eens nader te verkennen tijdens een enerverende stedentrip.