Stedentrip Brussel

Brussel is een zeer belangrijke stad, zeker wanneer we kijken naar de politiek. Makkelijk gezegd ligt het hart van de Europese politiek in deze stad. Echter, politiek is zeker niet de enige factor die deze stad belangrijk maakt. Brussel is de kleinste wereldstad ter wereld, maar heeft de toerist ontzettend veel te bieden. Je kunt er heerlijk eten in de specialiteitenrestaurantjes, genieten van een verkoelend drankje op een sfeervol terras, lange wandelingen maken langs de meest bijzondere bezienswaardigheden in de binnenstad, kunst en cultuur ontdekken en nog zoveel meer. Een stedentrip naar Brussel is een absolute aanrader.

Tips Brussel

Iedere wereldstad heeft eigenlijk wel een groot plein die je niet mag missen. In Brussel is dit de Grote Markt. Dit plein is zo sfeervol, uniek en ronduit adembenemend dat het op de UNESCO Werelderfgoedlijst is bijgeschreven. Het plein wordt omringd door prachtige gildewoningen, het imposante stadhuis en luxe herenhuizen. Een highlight die je echt niet mag missen en die in de directe omgeving van de Grote Markt te vinden is, is natuurlijk het beroemde Manneke Pis.

Als je niet van de drukte op het plein houdt, dan zijn er in de smalle zijweggetjes van de Grote Markt talloze kleinschalige en rustige cafés en eettentjes te vinden. Wie van interessante bouwwerken houdt mag het Atomium uiteraard niet missen. In 2006 werd de restauratie van dit immense bouwwerk afgerond. In totaal telt het Atomium negen grote bollen. Het is absoluut aan te raden eens te gaan eten in de bovenste bol. Vanuit dit restaurant heb je een fascinerend uitzicht op een prachtig deel van de stad, met onder andere het Heizelpark en het bijzondere kasteel van Laken. Als je een museum wilt bezoeken dat goed geschikt is voor jong en oud, dan is het Stripmuseum zeker een topper. Hier komen de meest populaire striphelden tot leven. Denk aan bijvoorbeeld Kuifje en Guust Flater.

Stedentrip naar Brussel

Tijdens een stedentrip naar Brussel zal je veel bijzonders tegenkomen. Zoiets simpels als een straatnaambord is veel interessanter in Brussel, vooral omdat de straatnamen zowel in het Frans als in het Vlaams staan aangegeven. De stad kent diverse wijken die je niet mag missen als je Brussel echt wilt leren kennen. Hierbij valt te denken aan het luxe Zavel of de Marollen, welke bekend staat als echte arbeiderswijk. Uiteraard is de Europawijk ook een aanrader. Hier maken de Europese Commissie en het Europees Parlement alle belangrijke beslissingen.