Stedentrip Boedapest

Een stedentrip naar de Hongaarse hoofdstad Boedapest is bijzonder inspirerend. Boedapest is ook wel bekend als Budapest, dit is de Hongaarse schrijfwijze. Je maakt er kennis met imposante gebouwen en appartementencomplexen, historische schatten, gezellige winkelstraten en uitstekende horecagelegenheden. De stad bestaat eigenlijk uit twee steden die samengevoegd zijn tot een enkele stad. Aan de linkeroever van de Donau is de voormalige stad Pest te vinden en aan de rechteroever ligt de voormalige stad Boeda. In deze laatste stad zijn verreweg de meeste bezienswaardigheden te vinden, maar allebei de stadsdelen zijn absoluut een bezoek waard.

aanbieding tui.nl

Bezienswaardigheden van Boedapest

Een echte fan van interessante bouwwerken zou zeker een bezoek moeten brengen aan het burchtpaleis. Dit gebouw kun je eigenlijk niet missen langs de westelijke Donau-oever. Het stamt uit de dertiende eeuw en biedt ruimte aan een interessant museum. Je kunt ook de prachtige tuin van het paleis bewonderen. Het Magyar Nemzeti Múzeum is te vinden in het sfeervolle centrum van de stad en staat in het teken van de geschiedenis van heel Hongarije. Hier kun je onder meer het grote beeld van het verhaal van Sint Joris en de Draak bekijken. Een mooie bezienswaardigheid aan de kant van Pest is wel het Parlementsgebouw. Dit gotische gebouw is indrukwekkend om te zien. Hoewel het gebouw aan de Pest-zijde van de Donau te vinden is, is het enkel vanaf de Boeda-zijde in het geheel te fotograferen.

Tips Budapest

Zoals iedere grote stad heeft Boedapest ook een indrukwekkend plein om te bezoeken. Het zogenaamde Heldenplein, het Hősök tere, werd al aangelegd in 1896 en was bedoeld om het duizendjarig bestaan van het land te vieren. Je vindt hier diverse musea op het gebied van kunst, imposante gebouwen en twee indrukwekkende galerijen van zuilen waarin in totaal veertien standbeelden zijn verwerkt. Als je lekker wilt gaan winkelen tijdens je stedentrip in Boedapest, dan kun je uitstekend terecht langs de Andrássy út. Langs deze boulevard vindt je niet alleen veel interessante winkels, maar ook diverse luxe villa’s en de Hongaarse Staatsopera. De grootste kerk van de stad stamt uit het jaar 1905. Deze Sint Stefanusbasiliek is bijna honderd meter hoog en heeft een grote koepel die de mogelijkheid biedt om te genieten van het uitzicht over de hele stad.

sunweb aanbiedingen

Stedentrip naar Boedapest

Tijdens je stedentrip is het zeker de moeite waard om enkele koffiehuizen te bezoeken. Er zijn er eindeloos veel te vinden in de stad. Voor je rust kun je een bezoek brengen aan het stadspark. Tot slot is het ook zeer aan te raden om het Margaretha-eiland te bezoeken. Dit eiland, dat ten noorden van de bekende Margarethabrug in de Donau te vinden is, is een groot park op zich en maakt je stedentrip naar Boedapest echt compleet.