Stedentrip Berlijn

Berlijn is toch wel de meest indrukwekkende stad van Duitsland als het om de geschiedenis gaat. Een bezoek aan deze stad biedt dan ook de garantie op een beleving van eerdere tijden. John F. Kennedy sprak de legendarische woorden ‘Ich bin ein Berliner’ en de stad was direct ongekend populair. Berlijn kan modern en geschiedenis uitstekend combineren en dit zie je direct in de stad. Je kunt er lekker shoppen in talloze moderne winkels, maar je kunt er ook uren besteden aan het bewonderen van historische panden. In Berlijn kan alles.

Bezienswaardigheden Berlijn

Het Parlementsgebouw van Duitsland, De Rijksdag, is zeer bijzonder te noemen. Het gebouw heeft een indrukwekkende glazen koepel op het dak. Deze glazen koepel werd overigens pas lang na het voltooien van het gebouw, in 1894, geplaatst. De voormalige controlepost in de Berlijnse Muur, Checkpoint Charlie, was in het verleden de enige plaats waar je kon oversteken naar Oost-Berlijn. Deze post werd tijdens de Koude Oorlog benoemd tot het symbool van de vrijheid, maar het werd later gesloopt. Nu kun je een replica van het originele wachtershuisje bekijken. In dit wachtershuisje is een leuk museum te vinden, het Museum Haus am Checkpoint Charlie.

Winkelen in Berlijn

Wil je tijdens je stedentrip in Berlijn vooral lekker veel winkelen? Dan hoef jij je zeker geen zorgen te maken. Er zijn mogelijkheden tot shoppen genoeg in de stad. Het Kaufhaus des Westens behoort tot de grootste warenhuizen van heel Europa en heeft meerdere verdiepingen waar je je als shopaholic echt uit kunt leven. Bereid je ook zeker voor op de zesde verdieping van dit warenhuis en zorg dat je trek hebt. Hier is namelijk de delicatessenafdeling te vinden. Je kunt er niet alleen kennismaken met de heerlijkste lekkernijen, maar je mag ook heel veel proeven. Dat laat je je natuurlijk geen tweede keer zeggen. Ook in KaDeWe kun je uitstekend winkelen.

Stedentrip naar Berlijn

Berlijn is een stad waar je eigenlijk gewoon echt eens geweest moet zijn. De stad heeft veel te vertellen, vooral als het om de geschiedenis gaat. Bezoek de restanten van de gevallen Berlijnse Muur, ontdek talloze musea en maak een rit in de speciale toeristenbus. Je weet dan zeker dat je tijdens je stedentrip in Berlijn geen enkele bezienswaardigheid mist.