Stedentrip Barcelona

Wandel over de bekende Ramblas, bekijk de prachtige Sagrada Familia van binnen en geniet in Park Guell. Dit zijn allemaal geweldige dingen die jij van dichtbij kan meemaken tijdens een stedentrip Barcelona. Een vakantie naar Barcelona is voor iedereen geschikt. Ga op in de Spaanse cultuur en maak van een korte of lange vakantie in Barcelona een feest. En wist jij dat er ook gewoon aan het strand kan worden gelegen in Barcelona? Op een paar minuutjes rijden van de binnenstad neem jij een duik in de zee.

aanbieding tui.nl

Vakantie Barcelona

Het is mogelijk om met de auto naar Barcelona te rijden, maar dat neemt uren en uren in beslag. Stap tegen een klein bedrag in het vliegtuig en geniet binnen twee uur van de Spaanse zon. De stad van Gaudi is al tijden een populaire vakantiebestemming onder de Nederlanders. Dat is zo gek nog niet. Overal in de stad zie jij Gaudi terug, in de parken, op bankjes en fonteinen. Natuurlijk mogen wij de Sagrada Familia niet vergeten, neem een fotocamera mee.
Geen enkele grote stad in Europa heeft zulke mooie en goede stranden als Barcelona, daar kan heerlijk aan gelegen worden. Wil je liever iets bijzonders gaan doen, ga dan naar de oude markt Marcat de Sant Josep. Wil je een mooi uitzicht? Neem dan de kabelbaan, deze komt uit bij de haven van Barcelona. Dan kan je daar vervolgens een lekker hapje doen in één van de visrestaurants.

Vervoer in Barcelona

Barcelona is één van de grootste steden in Spanje, maar het vervoersnetwerk zit goed in elkaar. Je reist gemakkelijk van A naar B. Dit kan met de metro, bus of met de taxi. Het is mogelijk om voor minder dan veertien euro, twee dagenlang door de stad te kunnen reizen met de metro. Er bestaat ook speciale kaarten, hiermee kan je met alle soorten openbaar vervoer reizen door de stad. Deze zijn verkrijgbaar voor twee, drie, vier of vijf dagen. Daarnaast krijg je bij aankoop nog korting bij musea en andere bezienswaardigheden. Wil je liever zelf rijden, huur dan een auto of een scooter. Wij denken dat Barcelona 1 van de top-5 bestemmingen is voor een stedenreis in Europa.

sunweb aanbiedingen

5 Tips voor je stedentrip in Barcelona

Barcelona is een populaire stad voor een stedentrip. Veel toeristen gaan hier zelfs meerdere keren heen. Toch kiezen de meeste mensen ook weer voor het standaard bezoekje: Sagrada Familia, Park Güell en uiteraard de Ramblas. Dit zijn doorgaans de drie trekpleisters van de stad, maar er is nog zoveel meer te beleven in Barcelona. Hieronder geven we vijf unieke tips voor je volgende bezoek aan Barcelona.

 1. Drankjes drinken in de Xixbar
  De Xixbar is een unieke bar in Barcelona. Je kunt er 130 verschillende soorten gin proberen. Of je dat lukt is een tweede, maar ze hebben daadwerkelijk zoveel verschillende soorten gin. Het is bovendien een gezellig café met een leuke sfeer.
 2. Wachtrijen vermijden
  Barcelona is erg toeristisch en daardoor zijn er ook vrijwel altijd wachtrijen bij de trekpleisters van de stad. Je doet er daarom goed aan om van te voren je tickets te bestellen. Zo vermijd je simpelweg de wachtrijen en kun je direct naar binnen wandelen.
 3. De magische fonteinen van Montjuïc
  De magische fonteinen van Montjuïc zijn ontzettend mooi. De fontein is verlicht met allerlei exotische kleuren. Er worden zelf shows gegeven waarbij de verschillende kleuren worden belicht en het water min of meer gaat dansen. Deze shows zijn van donderdag tot en met zondag tussen 21.30 en 0.00 uur. Een must see in Barcelona!
 4. Palo Alto
  Palo Alto is een oude textielfabriek dat omgetoverd is tot een cultureel centrum. Als je buiten d Palo Alto staat lijkt het nog steeds een oude fabriek. Als je binnen komt zijn er verschillende tentoonstellingen als het gaat om cultuur. Je kunt hier bovendien ook een hapje eten in het Catalaanse restaurant dat hier gevestigd is. Het restaurant is goed aangeschreven en daarom een absolute aanrader.
 5. Street art in Barri Gòtic
  Barri Gòtic is een wijk in het centrum van het oude gedeelte van Barcelona. Er zijn diverse leuke straatjes en oude pleinen. De naam Street Art komt niet zomaar ergens vandaan: er zijn veel kunstwerken te vinden in deze straat. Dagelijks komen er weer nieuwe kunstwerken bij, dus helemaal uitgekeken ben je hier nooit. Met deze 5 tips moet jouw stedentrip naar Barcelona geweldig worden!