Vakantie Malaga tips

tips vakantie malaga

Malaga is een heerlijke stad, gelegen aan de Middellandse Zee. U kunt er genieten van de vele stranden, een wandeling langs Vakantie Malaga – Alles over Malagade promenades, eten in een van de vele restaurants of tapasbars langs de boulevards. U vindt er de lokale heerlijkheden zoals pescadito frito, een assortiment van gebakken vis, rode mul, sardientjes en gazpacho. Ga ook naar een van de bodegas, wijnlokaliteiten waar u de lokale wijn uit Malaga direct uit het vat kunt proeven.

Wat is er te doen in Malaga?

Doordat Malaga, in zuid Spanje, omsloten wordt door de Costa del Sol is er voor elk wat wils. De drukte van de stad, het toerisme aan de Costa del Sol en de natuur en schoonheid van Andalusië met al zijn olijven- , sinaasappel- en amandelbomen. Naast een dagje strand kun u er in de winter ook op uit voor de sneeuw in de Sierra Nevada, en als u het slim aanpakt staat u ’s morgens op de ski’s en ligt u ’s middags te bakken aan het strand.

Beste reistijd Malaga

De beste tijd voor een vakantie naar Malaga is, als u Malaga Stad gaat bezichtigen, in het voor- of najaar. Het is dan niet te heet en bovendien niet te druk. Combineert u uw reis naar Malaga met een zonvakantie aan de Costa del Sol, ga dan tussen half juni en eind september. De temperaturen aan de kust zijn doorgaans milder dan in de binnenlanden, echter in de maanden juli en augustus kan het prettig zijn om in ieder geval ’s nachts over een goedwerkende airconditioning te beschikken. Slapen met temperaturen boven de 28 graden is niet fijn!

Bezienswaardigheden Malaga

Alle interessante bezienswaardigheden in Malaga, zoals de kathedraal, la Alcazaba, Castillo de Gibralfaro, het Romeins theater, het Picasso museum en de bullfight-ring (Plaza de Toros) en nog vele andere bezienswaardigheden.

Kathedraal la Manquita

De kathedraal is een populaire toeristische bezienswaardigheid en een nationaal monument in Spanje. Zonder twijfel een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Malaga. De kathedraal van Málaga werd gebouwd tussen de jaren 1528 en 1782 in verschillende fasen. Hij is officieel genoemd als de heilige kathedraal kerk van de incarnatie (La Santa Iglesia Cathedral Basilica de la Encarnación).

La Alcazaba, militair fort

Dit Arabische fort werd gebouwd in de 11de eeuw door koning Badis van Granada. La Alcazaba ligt naast het Romeinse theater. Het is perfect aangepast aan de contouren van het landschap, en haalt het maximale uit de niveauverschillen van de heuvels. Het bestaat uit twee concentrische ruimtes: de buitenzijde is op het lagere niveau, en het binnenste deel herbergt het paleis. Hier woonden de voormalig Arabische Gouverneurs van Málaga. Het is het meest markante gebouw in Málaga, gebouwd op een heuvel met uitzicht op de Afrikaanse kust.

Romeins theater Malaga – Teatro Romano

Dit Romeinse theater in Malaga werd in 1951 per toeval ontdekt bij de renovatie van de bibliotheek van Malaga. Het heeft een diameter van 62 meter en een hoogte van bijna 20 meter en het is niet meer in gebruik sinds de 3e eeuw. Nog steeds wordt er aan dit bouwwerk gerestaureerd, en wordt alles in het werk gesteld om dit theater in de zomermaanden voor concerten te kunnen gebruiken.

Museum en geboortehuis Pablo Picasso

De bevolking van Málaga is trots dat Pablo Picasso in hun stad geboren is. Naast het geboortehuis van Picasso (Casa natal de Picasso) is er ook het Picasso museum (Museo Picasso). In het geboortehuis van Picasso is tegenwoordig het hoofdkantoor van de Picasso stichting gevestigd, u vindt er werken van Picasso en er is een souvenirwinkeltje. U vindt het geboortehuis aan de Plaza de la Merced en het museum op nummer 8 aan de Calle San Augustin. Het Picasso museum is gehuisvest in het Buenavista Palace, een belangrijk overblijfsel uit de Renaissance. Het museum herbergt een grootse schat aan Picasso-nalatenschappen. Er zijn hier meer dan 150 werken van de kunstenaar verzameld, door zijn familie aan het museum gedoneerd. Beide zijn open voor publiek van 10.00 uur tot 20.00 uur, uitgezonderd op zon- en feestdagen.

Plaza de Toros

Het Plaza de Toros, de stierenarena van Málaga, is gebouwd in de jaren 1874 tot 1876 door Joaquín Rucoba en biedt plaats aan ruim 14.000 mensen. In de arena bevindt zich tevens het museum, gewijd aan de geschiedenis en de traditie van het stierenvechten. Het museum herbergt een verzameling van vele foto’s, toreador-kleding en attributen.

Weer en klimaat Malaga

Málaga ligt in het zuiden van Spanje en heeft een aangenaam mediterraan klimaat het hele jaar door, met heldere zonnige dagen, het grootste deel van het jaar. De combinatie van bergachtig terrein, samen met de kustlijn zorgt voor een zeer zachte winter met een gemiddelde temperatuur tussen de 13 en 23 graden. De zomers zijn droog en heet en er worden temperaturen bereikt tot soms wel tot 39 graden. Gelukkig is de luchtvochtigheid doorgaans laag, waardoor de hitte comfortabel is en niet plakkerig.

Het klimaat in de winter in Málaga is iets minder voorspelbaar, met een paar buien vooral in oktober (herfst) en april of mei (voorjaar) en ook enkele regendagen in de winter. Als u Málaga tijdens de zomermaanden bezoekt is het raadzaam om kleding in te pakken die u koel houden, maar maak ook ruimte vrij in uw koffer voor een jas en een fleece-trui voor de koele avonden. Voor de wintermaanden kunt u beter wat warmere kleding inpakken, want ondanks de zon, kunnen de temperaturen op winderige dagen behoorlijk omlaag gaan.

Luchthaven Malaga

De luchthaven van Malaga, officieel Malaga Airport, is tevens de aanvlieg luchthaven voor de Costa del Sol. Malaga Airport ligt ongeveer 8 km van het centrum van Malaga en heeft ook uitstekende verbindingen naar de grote plaatsen aan de Costa del Sol. Malaga Airport is een van de oudste vliegvelden in Spanje en is ook de locatie waar de eerste Spaanse luchtvaartmaatschappij werd opgericht in 1919. De IATA luchthaven code van Malaga Airport is AGP.

Het grootste deel van de vluchten op Malaga Airport komt uit en vertrekt naar andere luchthavens binnen de Europese Unie. De meeste passagiers komen uit Engeland, vanaf London Gatwick, Manchester en Londen Stansted. Deze Britse luchthavens worden gevolgd door andere Europese bestemmingen zoals Dublin, Parijs – Charles de Gaulle, Amsterdam – Schiphol, Brussel en Kopenhagen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.