Bezienswaardigheden Fuerteventura

Fuerteventura kent diverse leuke en mooie bezienswaardigheden. Wilt u een overzicht, bekijk dan deze pagina met alle bezienswaardigheden en korte beschrijving op een rijtje.

Los Lobos

Aan de noordoostkant van Fuerteventura, voor de kust van Corralejo, ligt het eiland Los Lobos, hetgeen “de zeehonden” betekent. Het heeft een oppervlakte van ongeveer 5 km2 en op het eiland is een hoge uitgedoofde vulkaan. Er wonen maar een paar families, die van de visvangst leven. U kunt op Los Lobos wandelen, zwemmen, of de vuurtoren bezoeken. Er is een restaurantje, waar vooral vis wordt geserveerd. Op Los Lobos ligt het natuurpark “Park Natural del islote de Lobos”. In het natuurgebied groeien verschillende bijzondere planten.

Molino de Antigua

In Antigua in het midden van Fuerteventura vindt u deze prachtige gerestaureerde en goed geconserveerde molen. Tegenwoordig is dit een van de bezienswaardigheden op het eiland. Binnen vindt u prachtige stukjes volkskunst, een ambachtelijke winkel met lokaal geproduceerde producten, een ruimte voor audiovisuele presentaties, tentoonstellingen van schilderijen en archeologische voorwerpen. Voor de liefhebber is er buiten een prachtige cactustuin.
Open van dinsdag tot en met vrijdag van 9.30 – 17.30 uur.

Mirador de Morro Velosa

Morro Velosa is gelegen tussen Betancuria en de vallei van Santa Ines, in het historische centrum van Fuerteventura. Het werd ontworpen door de kunstenaar Cesar Manrique, de beroemde kunstenaar en maker van een verscheidenheid aan toeristische attracties op Lanzarote.

Dit uitkijkpunt is een van de bezienswaardigheden van Fuerteventura, het is raadzaam er genoeg tijd voor uit te trekken. De Mirador de Morro Veloso heeft een tentoonstellingsruimte, die wordt beheerd door de Cabildo van het eiland. Dit uitkijkpunt staat aangegeven langs de FV-30.

Mirador met Guanchenkoningen Guise en Ayose

Aan de FV-30 tussen Betancuria en Valle de Santa Ines is een mirador met twee enorme bronzen standbeelden van twee Guanchenkoningen die Fuerteventura geregeerd hebben tot de verovering in 1402. Vlak er bij in de buurt is een plaats waar ook veel mensen even de auto parkeren. Kijk eens over de rand en bewonder de honderden eekhoorn-achtige beestjes die niet echt bang zijn voor mensen. Echt leuk!! Dit uitkijkpunt, ook Morro Velosa geheten, is net even zuidelijker dan het hierboven genoemde uitkijkpunt. U rijdt er vanzelf langs als u de FV-30 volgt.

Casa de los Coroneles

“Casa de los Coroneles”, Het Huis van de Kolonel, werd gebouwd in het midden van de negentiende eeuw en is gelegen in de gemeente La Oliva. La Oliva kreeg hierdoor een belangrijke functie in de politiek. Het gebouw valt op door zijn bijzondere architectuur en doet u verbazen door zijn grootte en omdat het omringd wordt door een uitgestrekte lege vlakte.

Cueva del Llano

De lavagrot Cueva del Llano is gelegen in de gemeente La Oliva, in Villaverde, in het noorden van Fuerteventura. De grot herbergt niet alleen een ondergronds museum maar ook een bijzondere, alleen daar wonende, spin. Deze spin moet in volledige duisternis overleven en heeft zich aangepast aan omstandigheden. Voor bezoekers is het gedeelte waar de spin leeft afgesloten. Het gaat hier om een archeologische vindplaats die voor de spin van het licht afgesloten moet zijn en bescherming moet geven tegen geluidshinder.

Poblado de La Atalayita

Het dorp van de primitieve stenen woningen in La Atalayita dateert van vóór de Spaanse verovering van de Majo bevolking van welke wordt gedacht dat ze van Berberse afkomst zijn. Na de verovering bleven de lokale herders de plek gebruiken. In het centrum treft u informatie aan over de opgravingen die hebben plaatsgevonden.

Om er te komen neemt u de FV-2 en neem dan de afslag voor de Pozo Negro (die u gemakkelijk kunt missen). Er is een muur met de naam “Poblado de la Atalayita” bij de ingang van een zandweg die leidt tot de nederzetting. Openingstijden: Dinsdag – Zaterdag: 10.00 – 18.00. Gesloten op zondag en maandag.

Montaña Tindaya

Montaña Tindaya, in de gemeente La Oliva, behoort tot de complexe Basal de Betancuria. Met een oppervlakte van 187 hectare en een maximale hoogte van 401 meter is deze berg een beschermd monument. Op de top van de berg zijn rotstekeningen gemaakt door Mahos/Majos, aboriginals op het eiland Fuerteventura. Geologen en historici zeggen dat de berg Tindaya een heilige plaats was voor de aboriginals van Fuerteventura. De afdrukken gemaakt door Aboriginals suggereren dat deze berg magische krachten had, zelfs magnetische energie. Zichtbaar vanuit vrijwel overal in het noorden van het eiland, is Montaña Tindaya een van de meest karakteristieke punten van Fuerteventura, door zijn historische en archeologische waarde.

Los Niños in Morro Jable

Komt u toevallig langs deze rotonde in Morro Jable, dan treft u standbeelden van twee groepen van 15 kinderen die naar de hemel kijken, in een ying en yang cirkel. De gezichten van de kinderen zijn alle nagemaakt van kinderen die echt in Morro Jable wonen…. De exacte betekenis van het kunstwerk werd niet helemaal duidelijk… ook niet bij navraag in de omgeving…

Scheepswrak American Star

Dit scheepswrak van de American Star is misschien niet echt een mooie bezienswaardigheid, maar u vindt het bij het Playa de Garcey, aan de westkust van Fuerteventura.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *