Rondreis Zuid-Afrika – Perfecte route & tips

rondreis door zuid afrika start vanaf kaapstad

Een perfecte bestemming voor een rondreis is Zuid-Afrika. Het land biedt de mooiste (berg)routes, wilde dieren, ongerepte natuur en prachtige cultuur. Zuid-Afrika is zowel geschikt voor het reizen in een gezelschap, als reizen in je eentje. Er zijn een hoop avontuurlijke activiteiten te doen. Je vindt er honderden wijngaarden, woestijnen en The Big Five. Wat wil je nog meer? Rondreis in Zuid-Afrika gepland? Hier vind je de perfecte route en tips. Rondreizen door Zuid-Afrika is de perfecte manier om het land beter te leren kennen en het heft in eigen handen te nemen. Je kunt je eigen tempo en route bepalen (wel even overleggen met je reisgenoot als je die hebt). Hiermee kun je lekker doen wat je zelf wil en dat is heerlijk!

aanbieding tui.nl

Start in Kaapstad

Als je afreist naar Zuid-Afrika vlieg je meestal op de hoofdstad van het land: Kaapstad. Hier start dan ook direct je rondreis. In deze stad begint de Garden Route. Dit is de bekendste route in Zuid-Afrika en brengt je langs de mooiste plekjes van het land. De route is zo’n 700 kilometer lang. Maar voordat je aan deze route begint, is het een aanrader om eerst Kaapstad te verkennen. Het is een erg levendige moderne stad met een koloniaal verleden. In de stad zelf vind je onder andere de Tafelberg. Dit is een ontzettende aanrader om te beklimmen. Het biedt je een mooi uitzicht over de stad en de zee.

Walvissen spotten in Hermanus

Vanuit Kaapstad vertrek je naar Hermanus. Alleen al op deze route kom je langs een prachtige kustroute waar je even kunt stoppen om van het uitzicht te genieten. Rijd door naar Hermanus. Deze stad staat bekend om het walvissen spotten, gewoon vanaf het vaste land! Neem je verrekijker mee en spot de dieren. In de periode augustus tot en met november heb je de meeste kans om de dieren te spotten. Je kunt er ook voor kiezen om met een boot de zee op te gaan om de walvissen van nog dichterbij te bekijken.

sunweb aanbiedingen
walvis spotten zuid afrika

Bergen beklimmen in Swellendam

Vanuit Hermanus rijd je door naar Swellendam. Deze plek staat bekend om haar fantastische uitzichten op de bergen. Het is een klein dorpje dat tussen de bergen ligt. Besluit hier zeker één (of meerdere) hikes in de omgeving te doen. Je kunt hier namelijk perfect een wandeling maken. Daarnaast hebben alle hotels uitzicht op de bergen, wat echt adembenemend is.

Uitzicht over de lagune in Knysna

Deze prachtige plek staat bekend om haar mooie uitzicht op de lagune. Loop hiervoor naar ‘Knysna Heads’ voor het meest mooie uitzicht. De zee komt hier samen met de lagune.

Zwemmen met zeehonden in de Plettenbergbaai

Na een kleine stop in Knysna rijd je door naar de Plettenbergbaai. Dit is de plek om te zwemmen met zeehonden! Er leven hier ongeveer 6000 zeehonden, dus een hele grote kans dat je ze tegenkomt. Daarnaast is het ook een aanrader om een wandeling te maken door Robberg Nature Reserve. Dit natuurgebied met houten wandelpaden brengt je langs vele uitzichtpunten op de zee.

Kom tot rust op Keurboomstrand

Ben je uitgezwommen en gewandeld in de Plettenbergbaai? Reis dan door naar het Keurboomstrand. Een klein dorpje aan de kust met de mooiste stranden. Kom hier lekker tot rust en geniet van de mooie uitzichten. En kijk hier zeker naar de mooiste zonsondergang die je ooit van je leven zult zien.

Tsitsikamma National Park

Dit is één van de mooiste nationale parken van Zuid-Afrika. Het heeft een prachtig regenwoud en een kustlijn van bijna 80 kilometer lang waar je ‘u’ tegen zegt. In het Tsitsikamma National Park kun je verschillende activiteiten ondernemen zoals hiken, dolfijnen spotten en kajakken. Besluit sowieso de ‘Mouth Trail’ over onder andere hangbruggen te bewandelen. Een unieke ervaring!

Surfen in Jeffrey’s Bay

Dit plaatsje staat bekend als één van ‘s werelds beste surfspots en is de ideale tussenstop als je een echte surfer bent. Ben je dat niet, maar wil je het wel een keer proberen, dan is surfen in deze baai ook echt een aanrader.

Sandboarden in de Alexandria Coastal Dunefields

Ooit al eens willen sandboarden? Dan ben je in Alexandria Coastal Dunefiels aan het juiste adres. In dit gebied vind je enorme duinen en je kunt hier alleen komen door een boottocht over de snelst stromende rivier van Zuid-Afrika.

Olifanten spotten in Addo Elephant Park

Addo Elephant Park is één van de bekendste wildparken in Zuid-Afrika. In dit park leven ongeveer 600 olifanten en andere wilde dieren. Het is zelfs mogelijk dat je er de Big Five tegen komt. Je kunt het Addo Elephant Park heel goed met je eigen auto bezoeken. In het park liggen namelijk goede begaanbare wegen. Eventueel kun je op verschillende uitzichtpunten in het park (op eigen risico) even de auto uit. Voor een rondreis langs de Garden Route is het aan te raden zeker een week uit trekken voor de verschillende hotspots langs deze route. Wil je nou nog meer van het prachtige Zuid-Afrika ontdekken? Dan raden we je aan af te reizen in de richting van Johannesburg.

olifanten zuid afrika

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *