Roadtrip Amerika: Route en Tips

roadtrip door amerika

Er bestaan tal van verschillende mogelijkheden om het prachtige en indrukwekkende Amerika te ontdekken. Zo kan je kiezen voor een stedentrip naar New York, maar is het veel interessanter om in één keer een langere vakantie door te brengen in dit ongelofelijk omvangrijke land. Het boeken van een roadtrip doorheen Amerika is anders dan in het merendeel van de Europese landen het geval is. In het bijzonder wanneer je een groot deel van de VS in één enkele reis wil doorkruisen kom je er vaak toch niet van onderuit om tussentijds het vliegtuig te nemen om enkele afstanden te overbruggen. Eenmaal aangekomen op je bestemming kan je vervolgens met een huurauto de omgeving gaan ontdekken. Wij hebben alvast enkele leuke routes en tips voor jou roadtrip door Amerika verzameld!

Roadtrip oostkust of westkust?

In principe moet je bij het plannen van een roadtrip doorheen de Verenigde Staten een keuze maken tussen een bezoek aan de oostkust of de westkust van het land. Welke keuze je op dit vlak gaat maken is vooral afhankelijk van het doel van je roadtrip. Wil je bijvoorbeeld kennismaken met de mooiste nationale parken die Amerika rijk is? Dan is de westkust een voor de hand liggende keuze. Zou je echter graag kennis willen maken met indrukwekkende metropolen en wereldsteden zoals New York, Boston, Philadelphia en Washington D.C.? In dat geval zal een roadtrip doorheen de oostkust, met mogelijks als eindpunt het tropisch aandoende Miami uiteraard de beste keuze zijn. Hoe het ook zij, het mag duidelijk zijn dat de Verenigde Staten werkelijk voor iedereen wat wils in petto heeft.

Op roadtrip door de oostkust van de VS

Voor menig aantal reizigers geldt dat New York de eerste kennismaking vormt met de Verenigde Staten. Hoe je jouw oostkust roadtrip precies gaat inplannen is natuurlijk sterk afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Menig aantal reizigers trekken de roadtrip die ze ondernemen naar de oostkust van de Verenigde Staten zelfs door tot in het Canadese Toronto. Ook de omgekeerde beweging maken is uiteraard mogelijk. In dat geval kan New York je beginpunt zijn, maar rijdt je uiteindelijk heel de weg tot in het lekker warme Miami. Eventueel zou je er zelfs nog voor kunnen kiezen om van hieruit een vlucht naar Hawaii te ondernemen.

roadtrip toronto
Ontdek Toronto tijdens je Roadtrip

Een voorbeeld van een roadtrip doorheen de oostkust van de Verenigde Staten die door de jaren heen sterk aan populariteit heeft gewonnen begint tot ieders verbazing niet in New York. In plaats daarvan wordt het zogenaamde Fort Kent gebruikt als beginpunt. Van hieruit gaat het dan via Maine en Boston richting New York en New Jersey. Een bezoek aan het Delaware Seashore State Park mag dan ook niet in je planning ontbreken. De route vervolgen doe je via Washington, North en South Carolina om tot slot via het Walt Disney World Resort in Miami te belanden. Let wel, zou je graag deze roadtrip door de oostkust van de VS willen ondernemen? Hou er dan rekening mee dat het hierbij gaat om een afstand van een slordige 4.000 kilometer. Dit betekent dat je toch zeker ten minste twee weken moet uittrekken.

Bekijk ook
Rondreis Zuid-Afrika - Perfecte route & tips
roadtrip florida miami
Miami als afsluiting van je Roadtrip door Florida

Een roadtrip door West-Amerika maken

Ook voor een roadtrip doorheen West-Amerika spreekt het voor zich dat je over verschillende mogelijkheden beschikt. Belangrijk aandachtspunt hierbij gaat uit naar de nationale parken in Californië die je mogelijks wenst te bezoeken. In deze regio zijn menig aantal prachtige parken terug te vinden om te ontdekken. Daarbij dien je echter niet alleen stil te blijven staan bij het omvangrijke aspect van bepaalde parken, maar moet er ook rekening worden gehouden met de hoogteverschillen. Deze laatste kunnen er voor zorgen dat bepaalde delen van nationale parken bijvoorbeeld tijdens de herfst- en vooral in de wintermaanden niet bereikbaar zijn.

De afstanden die je moet overbruggen en de tijd die je spendeert in bijvoorbeeld de nationale parken die in West-Amerika zijn terug te vinden zorgen er voor dat je voor een roadtrip doorheen de westkust veelal nog meer tijd moet voorzien. In principe wordt het dan ook al snel aangeraden om ten minste drie weken te voorzien. Vier of vijf weken zijn ideaal, maar behoren uiteraard niet voor alle mensen tot de mogelijkheden.

national park verenigde staten
Bezoek nationale parken tijdens je Roadtrip.

Route aan de westkust van de VS

De indeling van je route doorheen de westkust van de Verenigde Staten is dus in de praktijk altijd afhankelijk van de hoeveelheid aan tijd waarover je beschikt. In het meest optimale geval kies je voor een complete roadtrip met als beginpunt Seattle en als eindpunt het prachtige San Francisco. Vanuit Seattle gaat het dan naar Missoula en Gardiner om via West Yellowstone en Jackson de route verder te zetten naar Salt Lake City.

Vanuit Salt Lake City gaat de roadtrip verder naar Moab en Green River om daarna via Cedar City en Kenab naar Flag Staff en uiteindelijk Las Vegas te gaan. Vanuit de gokhoofdstad van de wereld gaat het in rechte lijn naar Los Angeles om via Visalia, Fresno en Modesto bij Monterey te arriveren. Na het spotten van de orka’s in Monterey ben je toe aan het laatste stuk van je roadtrip met als eindbestemming San Francisco. Het spreekt voor zich dat je deze roadtrip ook in omgekeerde richting kunt afleggen.

Ontdek gokkers walhalla Las Vegas in Nevada

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *