De mooiste autoroutes door Frankrijk

mooiste autoroute frankrijk

Heel veel mensen gebruiken Frankrijk als doorreisland naar bijvoorbeeld Spanje, Italië of het zuiden van Spanje zelf, maar Frankrijk is zelf ook een heel mooi land om een roadtrip door te doen. Zo heb je de Route Nationale 7. Dit is de weg die je neemt als je richting het zuiden van het land gaat. Deze weg begint in Parijs en de eerste markering is te vinden bij de bezienswaardigheid de Notre Dame. De weg loopt helemaal door tot aan de Côte d’Azur en wordt al sinds het begin de Route de Vacances genoemd. Doordat er steeds meer snelwegen in Frankrijk aangelegd werden, werd deze route steeds minder gebruikt. Daardoor zie je aan langs de weg verlaten dorpen en wegrestaurants.

De historische Route Napoléon

Als je echt van historische plekken houdt, dan is de Route Napoléon echt de juiste route voor jou. Dit is de ultieme manier om Frankrijk te leren kennen en je hebt 324 kilometer aan weg voor je en is de route die Napoleon volgde toen hij uit ballingschap kwam. Hij reisde van het eiland Elba naar Frankrijk. Het mooie aan deze weg is dat deze niet rechttoe rechtaan is en je door de bergen heen slingert. Je komt langs super mooie plaatsen als Antibes en Grasse. Het is het echt waard om hier te stoppen en te genieten van wat deze prachtige Franse steden te bieden hebben. Je kunt kiezen om in Grenoble te beginnen en dan naar Golfe-Juan te reizen, maar het kan ook andersom.

Reis door de bergen met de Pyreneeën Route

Frankrijk heeft hele mooie landschappen en dat maakt reizen door dit land ook zo mooi. Je kunt bijvoorbeeld de Pyreneeën Route nemen. Deze autoroute brengt je door prachtige lavendel- en wijnvelden waar je kunt genieten van de mooiste uitzichten. Deze weg wordt ook wel de Route des Cols des Pyrénées genoemd. Deze weg begint langs de grens met Spanje en begint in de stad Hendaye. Van daaruit reis je door de bergen naar Cerbère. Het is een autoroute van kust tot kust en je krijgt de meest unieke tussenstops te zien in de bergen tijdens deze reis. Je zou ook vanuit deze route nog kunnen verblijven in Andorra.

Route des Vins voor de echte wijnliefhebbers

Wanneer je een echte wijnliefhebber bent, dan zou je eens moeten kijken naar de Route des Vins. Frankrijk en wijn zijn de perfecte combinatie en je vindt in dit land dan ook de meest geweldige wijnen. Als je kiest voor een autoroute door de Pays de la Loire reis je door een van de mooiste wijngebieden van Frankrijk. Je kunt hier de lekkerste Franse wijnen proberen en ook meenemen naar huis. Je begint met deze route in Nantes en dit is een hele leuke stad die langs de rivier de Loire ligt. Van daaruit ga je naar Mouzillon, Angers en zul je uiteindelijk in Rennes eindigen. Onderweg kun je proeverijen en rondleidingen in wijnhuizen en wijngaarden krijgen en hier de heerlijkste wijnen proeven.

Bekijk ook
Roadtrip Amerika: Route en Tips

Het toeristische Route Touristique du Champagne

Als je het niet erg vindt om langs een wat meer toeristische route te gaan dan kun je ook nog langs de Route Touristique du Champagne. Dit is een route die verschillende kanten opgaat. Je komt onderweg vele champagnevelden en ook leuke dorpjes tegen waar je de lekkerste champagnes kunt proeven. Dit is wel 1 van de meest bezochte streken van Frankrijk. Als je echt van Champagne houdt dan is de champagnestreek echt het bezoeken waard. De route telt maar liefst 700 km en kun je eenvoudig dankzij de duidelijke borden langs de weg volgen. Je kunt uit verschillende Champagneroutes kiezen zoals de Massif de Saint Thierry waarbij je in Reims begint, maar ook de Vallée de la Marne Ouest behoort tot de opties.

Rijd langs de Bretagne route voor historische bezienswaardigheden

Wat ook mooi is, is de autoroute door de Bretagne streek. Door deze weg te nemen kom je heel veel verschillende landschappen en bezienswaardigheden tegen. Je kunt in de geschiedenis van Frankrijk duiken, maar ook lekker op de stranden genieten die langs deze route te vinden zijn. Cape Fréhel heeft een zeer mooi uitzicht en de baai van Mont Saint-Michel is 1 van de plekken die op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. Je begint met deze autoroute in Noord-Bretagne in St.Malo. Je gaat vanuit daar weer door naar Paimpol en reist door langs de kust naar Quimper. Deze route is vooral bekend dankzij de vele monumenten die hier te bezoeken zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *