Vakantie Thailand

Thailand is zonder meer een boeiende bestemming. Maar wel een waarop u zich terdege moet voorbereiden. Op Vakantiedealer.nl vindt u algemene informatie over praktische zaken vóór en tijdens uw reis, zoals bijvoorbeeld over geldzaken, grensformaliteiten, communicatie, gezondheid en veiligheid in Thailand. Feiten en cijfers over Thailand verschaffen u het juiste beeld over het ‘Land van de Glimlach’.

aanbieding tui.nl

Accommodaties Thailand

Thailand kent een grote verscheidenheid aan accommodaties. Dit varieert van 5-sterren tophotels tot eenvoudige pensions voor rugzaktoeristen. Op gebied van overnachtingen is in Thailand voor elk wat wils te vinden. Naast de gebruikelijke hotels kent Thailand steeds meer huurbungalows en appartementen. Hier geldt vaak: hoe langer u huurt, hoe lager de prijs. Deze is overigens ook afhankelijk van de periode waarin u wilt huren. April, mei en juni zijn de heetste maanden met de laagste prijzen. Juli, augustus en de periode rond Thaise feestdagen en rond Kerstmis zijn het duurst.

Ook het verblijf in luxe villa’s komt steeds vaker voor. De meeste beschikken over een eigen zwembad en de meest luxe zelfs over een stuk privé-strand. En overal treft u de vriendelijke Thai die proberen het u op alle mogelijke manieren naar de zin te maken. Thailand heeft voor elke portemonnee bijpassend onderdak. Van een teakhouten bungalow op een rustig eiland voor 4 euro tot een topklasse hotel met uitgebreide spa-mogelijkheden en uitzicht op zee of rivier voor ruim 100 euro. De meeste hotels beschikken over een eigen website, zodat de vakantiepret al achter de computer in Nederland kan beginnen.

sunweb aanbiedingen

Bungalows en Farmstays

Thailand houdt in toenemende mate rekening met de wensen van buitenlandse bezoekers. Die willen soms een bungalow huren of een (serviced) appartement. De meeste complexen beschikken over een zwembad. Ook is het vaak mogelijk om lokaal personeel in te huren voor koken en/of schoonmaak.

Farmstay mag zich in een groeiende populariteit verheugen. U verblijft dan één of meer nachten bij een Thaise familie op het platteland. Zo ervaart u het Thaise leven aan den lijve en krijgt u zicht op het dagelijkse leven in een Thais dorp. Reken niet op grote luxe, maar wel op een belevenis die u nog lang bij zal bijven.

Guesthouse Thailand

Verspreid over heel Thailand vinden we zogeheten guesthouses. Dit zijn doorgaans eenvoudige accommodaties met een beperkt aantal kamers, in feite pensions Eigendom en exploitatie zijn vaak in handen van een familie, soms met hulp van een buitenlandse partner. Soms doen ze weinig onder voor boutique-hotels. Vaak ontbreekt airconditioning en moet de gast genoegen nemen met een (plafond)ventilator. De prijs is er dan ook naar: soms niet meer dan vier of vijf euro per nacht.