Vakantie Nepal

Nepal is waarschijnlijk geen bestemming dat als eerste in je op komt. Er was een grote aardbeving en massaal gingen de Nederlandse toeristen terug naar Nederland. Maar hoe is dat nu? Is Nepal veilig? Is het een geschikte vakantiebestemming?

aanbieding tui.nl

De aardbeving

Nepal werd getroffen door een zware aardbeving. De kracht was gemeten op 8,1 op de schaal van Richter. Echter merk je hier nu niets meer van. Als je nu naar Nepal gaat, zal je nauwelijks iets merken van de aardbeving. Het meeste is alweer opgebouwd. Dit is dus ook geen reden om Nepal links te laten liggen. Het is in principe nu veilig. Voor de wederopbouw heeft Nepal ook geld nodig. Geld dat onder andere via het toerisme het land binnen komt. Mocht je dus reizen naar Nepal, steun je de mensen ook nog eens een beetje. Het land heeft geen exportproducten waar zij bekend om staan, daarom zijn zij afhankelijk van het toerisme. De aardbeving heeft dit natuurlijk niet veel goeds gedaan.

Hoe staat het ervoor in Nepal?

De hoofdstad is inmiddels vrijwel helemaal opnieuw opgebouwd. Je ziet alleen nog maar een klein aantal plekken in de stad met kleine beschadigingen. De oude historische gebouwen in de stad waren niet bestand tegen de aardschokken en hebben daarom ook meer tijd nodig als het gaat om de renovatie. Sommige van deze bezienswaardigheden kan je daarom nu ook nog niet zien. Toch is dat geen reden om niet naar Nepal te gaan. Nepal heeft immers genoeg plekken die de moeite waard zijn. Er zijn diverse tempels, zoals Patan en Swayambunth die echt de moeite waard zijn. Bovendien kun je gewoon naar het geweldige crematie-ghats. In de stad heb je ook nog eens verschillende voedselkraampjes waar je heerlijk kunt eten.

sunweb aanbiedingen

Bhaktapur

Bhaktapur is een stad die je niet mag overslaan. Hier zie je hier en daar nog wel wat brokstukken, maar dit is geen reden om het over te slaan. Je kunt hier dieren bekijken, zoals neushoorns, en je kunt de verschillende dorpen bezoeken in de bergen. Zij vinden het altijd geweldig als toeristen langs komen, dus je wordt met open armen ontvangen. Bovendien kun je nog met een kano door het Chitwan National Park varen. De natuur is geweldig en een absolute aanrader. Het hoogste punt is de Poon Hill en daar moet je zeker geweest zijn. Het uitzicht is geweldig en een van de absolute hoogtepunten van Nepal. Letterlijk en figuurlijk!

Toerisme in Nepal

Het toerisme in Nepal ligt momenteel bijna stil, maar toch is dit ontzettend jammer. Je kunt, ondanks de aardbeving, voldoende zien in Nepal. De bevolking is bovendien enorm enthousiast als toeristen langs komen, juist omdat er nu niet zoveel toeristen komen.