Vakantie Mexico

Mexico ligt in het zuiden van Noord-Amerika en is het op twee na grootste land van Latijns-Amerika. Het grootste gedeelte ligt op het vasteland, maar er horen tevens een aantal eilanden bij dit land. Het wordt ook wel de Verenigde Mexicaanse Staten genoemd. De Spaanse taal wordt in dit land het meest gesproken. Door de veelzijdigheid en schoonheid van dit land is Mexico een prachtig land om op vakantie te gaan!

aanbieding tui.nl

Klimaat van Mexico

Mexico kent een grote verscheidenheid aan klimaatsoorten. Zo heersen er in het noorden van Mexico steppe en woestijnklimaten, maar in sommige kleinere gebieden heerst het mediterrane klimaat. Ook in centraal Mexico vinden we een steppeklimaat en daarnaast ook landklimaten. Het zuiden van Mexico heeft vooral te maken met tropische klimaten, zoals het savanneklimaat, het tropisch regenwoudklimaat en het moessonklimaat. In het noorden en het zuiden van Mexico heersen dus de hoogste temperaturen. Kies voor een vakantie naar het noorden en zuiden van Mexico als u wilt genieten van een zonvakantie.

Toeristische attracties

In Mexico vindt u veel toeristische attracties. Zo is er de Piek van Orizaba met een hoogte van 5636 meter. Dit is een vulkanische berg en tevens de hoogste berg van Mexico. Het is prachtig om deze berg te beklimmen. Een andere populaire toeristische attractie is de bekende badplaats Playa del Carmen waarbij de Maya bouwwerken liggen. Daarnaast kunt u Mexico-Stad bezoeken waar veel bezienswaardigheden te vinden zijn, zoals het kolossale kathedraal. Andere steden die de moeite waard zijn om te bezoeken zijn de havenstad Veracruz, Guadalajara met haar prachtige gebouwen en de handelsstad Monterrey.

sunweb aanbiedingen

Populaire regio’s in Mexico

Eén van de populairste regio’s van Mexico is Veracruz. Hier vindt u veel historie en cultuur, zoals de Spaanse architectuur en de pre-Columbiaanse ruïnes. Het landschap bestaat voornamelijk uit tropische bossen, bergachtige gebieden en zandstranden langs de kust. Het nationale park met de Veracruz riffen is zeker de moeite waard om te bezoeken. Een andere populaire regio is natuurlijk Mexico-Stad waar u veel bezienswaardigheden kunt vinden, zoals de tempelruïne in het historische centrum en de drijvende tuinen van Xochimilco. Tevens zijn er in Mexico-Stad een aantal pretparken te vinden. Ook de regio Hidalgo trekt veel toeristen aan door de prachtige bezienswaardigheden. Daarnaast kunt u in deze regio deelnemen aan extreme sportactiviteiten, zoals een ballonvaart of abseilen. Andere populaire regio’s in Mexico zijn het hooggelegen Tlaxcala, het schiereiland Yucátan en het historische Sonara en Chiapas waar de Maya’s vandaan komen.