Vakantie Jamaica

Het prachtige eiland Jamaica ligt in het Caribisch gebied ten zuiden van Cuba. Er wonen circa 3 miljoen mensen op een oppervlakte van zo’n 11.000 vierkante meter. In het zuidoosten van het land ligt de hoofdstad Kingston, gelegen aan een natuurlijke haven. De hoofdstad heeft bijna een miljoen inwoners en is daarmee gelijk de grootste stad van het land. Wie aan Jamaica denkt, denkt aan reggae, palmbomen en prachtige stranden. Het land staat dan ook bekend om haar schitterende natuur. Een luxe vakantie naar Jamaica is dan ook iedereen aan te raden!

aanbieding tui.nl

Montego Bay

Montego Bay is na de hoofdstad Kingston de grootste stad van het land. Er wonen zo’n 120.000 mensen en het is een belangrijk oord voor toeristen. De stad, waar de Beach Boys al eens een song over maakten, heeft een unieke ambiance van ontspanning, kleurrijke mensen en oergezellige horeca. Maar MoBay, zoals Montego Bay ook wel wordt genoemd, is meer dan het toeristische centrum alleen. De kilometerslange kustlijn ten oosten van de stad is een aaneenschakeling van schitterende stranden met een toeristische inslag. Daarbij zijn er in de stad een aantal interessante bezienswaardigheden, zoals de St. James Parish Church en de overblijfselen van Fort Montego. Kortom, een ideale plek om je vakantie door te brengen!

Bezienswaardigheden Jamaica

Naast de bezienswaardigheden van Montego Bay is er genoeg te beleven op het eiland. Of je nu houdt van natuur, cultuur, sport of avontuurlijk bezig zijn, er zijn mogelijkheden te over. Zo kun je scubaduiken, rivierraften, golfen, een boottocht maken, surfen, wandelen, watersporten en meer! De beroemdste waterval van Jamaica heet Dunn’s River Falls, en is voor iedere toerist een bijzondere ervaring om te aanschouwen. Ook in de hoofdstad Kingston kun je je uitstekend vermaken. Zo is hier het Bob Marley Museum, het openluchtmuseum Columbus Park en last but not least: een bruisend nachtleven.

sunweb aanbiedingen

Klimaat in Jamaica

De zon schijnt welhaast iedere dag in Jamaica. Het eiland heeft dan ook een subtropisch savanneklimaat. Wel kan er soms een forse regen- of onweersbui voorbij komen, maar deze is meestal niet van lange duur. De gemiddelde temperatuur bedraagt zo’n 25 graden. De meest ideale periode om in Jamaica te verblijven is van januari tot en met april; de droogste periode en vele zonuren.