Vakantie China

Reizen naar China! Lang bleef China onbereikbaar voor toeristen. Nu zijn vliegtickets van en naar China niet aan te slepen. Het immens grote China heeft echter gigantische steden en veel historische bezienswaardigheden. Een rondreis langs de Chinese muur (5400 km) mag niet ontbreken, maar er is veel meer.

aanbieding tui.nl

Legendarisch is natuurlijk de Trans Siberië / Mongolië Express, met de trein van Moskou naar Peking. Vanuit Peking kan je (met de trein) een reis van oost naar west (Tibet) China maken. Een bootcruise over de Yangtse Rivier (6000km lang) is ook een populaire en bijzondere reis dwars door China. Macau is tevens een bekend gebied met veel Portugese invloeden uit de koloniale tijd.

Bezoek de drukke steden in het Oosten, zoals Peking (met vele historische bezienswaardigheden) in het noorden, Shanghai in het midden en Hongkong in het zuiden. In Xi’an bewonder je de ruim 6000 levensgrote beelden van klei die het graf van China’s eerste keizer moesten bewaken. Populair onder toeristen zijn ook de stadjes Suzhou, Hangzhou, Guanghzou (ook wel Canton genoemd), Guilin en Yangshuo (befaamd vanwege de bijzondere ligging in het landschap) en Kashi. In het Gobi woestijn (Dunhuang) liggen de Mogaogrotten met prachtige oude muurschilderingen. In het goedkopere Westen van China ligt het bijzondere Tibet met een prachtige natuur van de hoge Himalaya bergen en bijzondere kloosters. De hoofdstad van de bijzondere provincie Tibet, Lhasa (gelegen op 3670 meter hoogte!) heeft vele bezienswaardigheden.

sunweb aanbiedingen

China is 250 keer zo groot als Nederland met een rijke geschiedenis. Kortom, een rondreis om nooit te vergeten. Oja, neem wel een kaartje van je hotel mee, want de taal is nogal eens een probleem in dit land. Een solar batterij oplader voor je mobiele telefoon of mp3 mp3 speler ook iets moet je niet missen. Er zijn heel veel simple maar echte life-saver travel gadgets. Natuurlijk nooit zonder een reis verzekering, verzekeringen zijn duur totdat je ze nodig hebt!

Beste reistijd China

China is een enorm land met verschillende klimatologische omstandigheden, klimaat, variërend van bitter koud in de winter tot ondraaglijke hitte in de zomer. Een besluit over de beste tijd voor een bezoek moet worden gebaseerd op de regio’s die u van plan bent te bezoeken en van wat voor weersomstandigheden u Geniet. Algemeen is de beste tijd voor een bezoek aan China in de herfst en in de lente. Tijdens die periode is de temperatuur het meest redelijk in heel China (20-24°C) met een beperkte hoeveelheid van regen.

September is bijvoorbeeld de enige maand in het jaar waarin de oude en waardevolle schilderijen van het Peking Paleis Museum worden getoond als gevolg van goede klimatologische omstandigheden ( Lage luchtvochtigheid en de juiste temperatuur). De beste manier om met weeronvoorspelbaarheid om te gaan is kleding te dragen die je zowel met koud weer als met warmere weer kan dragen.

Klimaat China

Van April tot Oktober zijn het de warme maanden om te gaan reizen. Zomer (van juni tot eind augustus) kan extreem heet worden met temperaturen ver boven 22°C, met name in de bekende ‘vier ovens’ van China: Wuhan, Tianjing, Chongqing en Nanchang.

De meeste van China’s jaarlijkse regenval optreedt in de zomer, dus ondanks de hitte, natte dagen verwacht kan worden tijdens deze periode. Reizigers mogen niet vergeten paraplu’s, regenjassen en licht rubber / plastic schoenen. Het meeste van de jaarlijkse regen valt in de zomer, ondanks de hitte kun je tijdens deze periode natte dagen verwachten. Reizigers zouden paraplu’s, lichte regenjassen en rubber/plastic schoenen niet moeten vergeten.