Vakantie Canada

Canada is een enorm groot land waar de natuur nog alle ruimte heeft. Het westen van Canada reizen is de meest populaire regio. Je hebt vast wel eens van die mooie plaatjes gezien met smaragdgroene meren tegen een achtergrond van majestueuze witte bergtoppen en een helder blauwe hemel. Een aantal van die plekken vindt je o.a. in Banff, Jasper en Yoho National Park. Deze gebieden zijn sprookjesachtig mooi en zelfs de mooiste foto’s doen nog geen recht aan de werkelijkheid. Je moet dus echt een keer naar het vakantieland Canada reizen gaan wil je dit ervaren en het is dan ook zeker de moeite waard om deze als vakantietip aan te dragen.

aanbieding tui.nl

Het noorderlicht

Maar de Canada reizen hebben veel meer te bieden dan alleen sprookjesachtige gebieden. Wie verder naar het noorden trekt betreedt de ruige gebieden van het arctische landschap war grizzly beren en ijsberen aan de top van de voedselketen staan. Tijdens de drie zomermaanden wanneer de zon niet tot nauwelijks ondergaat leeft dit gebied volledig op. Planten en dieren komen vanuit het niets tevoorschijn en temperaturen en weersomstandigheden kunnen verrassend aangenaam zijn.

In de wintermaanden als kou en sneeuw het land in bezit nemen verschijnt aan de hemel het fantastische en onbeschrijfelijke lichtspel van de Aurora Borealis ofwel het Noorderlicht. Een ervaring die je zeker met een vakantieland als Canada beleeft moet hebben, wat het is een fenomenaal gezicht om het kleurspel in de lucht te aanschouwen.

sunweb aanbiedingen

Wereldsteden ontdekken in Canada

De steden Vancouver en Calgary in het westen en Toronto en Montréal in het oosten kunnen zich meten met de beste metropools uit de Verenigde Staten. Er zijn voldoende attracties; van bobsleeën op wielen vanaf een berg, of kunst bekijken in musea, tot een diner op een hoogte van 351 meter met uitzicht over de stad Toronto en haar omgeving.

Sportieve vakantie
Het oosten bij een van de Canada reizen leent zich uitstekend voor een sportieve vakantie in de vorm van fietsen, kajakken, kanoën of wandelen. Het liefelijke glooiende landschap en de vele meren, baaien en rivieren bieden alles wat de sportieve reiziger nodig heeft. Vooral in het najaar is dit een prachtige regio als de bosrijke gebieden in warme rode en gele kleuren overgaan en het herfstzonnetje van zich doet laten spreken.

Vancouver
Vancouver ligt in het zuidwesten van British Columbia aan de Strait of Georgia. Ten westen van de Strait of Georgia ligt Vancouver Island. Vancouver is de belangrijkste stad, zeker wanneer je een van de West-Canada reizen boekt. Vancouver is een multiculturele stad omringd door natuurschoon. Er is een grote hoeveelheid aan restaurants, uitgaansgelegenheden en bezienswaardigheden.

De stad zelf staat bekend om de schone leefomgeving en de vriendelijke sfeer die er hangt. Het zijn slechts twee van de vele redenen waarom Vancouver verkozen is tot de stad die de Olympische winterspelen van 2010 mag organiseren! Van mei tot en met augustus ligt de temperatuur tussen de 18 en 23 graden. De ideale weersomstandigheden om op aangename wijze kennis te maken met deze bijzondere stad waar je uitstekend een mooie vakantie door kan brengen!

Feestelijk Toronto
Toronto ligt in de zuidelijke punt van Ontario aan Lake Ontario en behoort tot de grootste en belangrijkste steden tijdens Canada reizen. Toeristisch gezien is het de belangrijkste stad van Oost-Canada. Toronto organiseert meer dan 1000 festivals per jaar en mag gerust een feest stad genoemd worden.

Naast alle festivals die het hele jaar door plaatsvinden zijn er tal van leuke dingen te doen en te zien!

Breng een bezoek aan de 553 meter hoge CN Tower, het Casa Loma kasteel met schitterende tuinen of het Playdium waar de kinderen (en volwassen) in een enorme hal videogames, sportspellen en andere interactieve spellen kunt spelen!

Franstalig Montréal
Montréal ligt in het zuidoosten van Quebec en is één van de belangrijkste en grootste steden van Canada reizen. De stad waar men Engels en Frans spreekt kent een diversiteit aan cultuur en inwoners. Het Frans vind je terug in de straatnamen, winkels op straat en zo voelt het af en toe aan alsof je in Frankrijk op vakantie bent.

Montréal wordt ook wel “Double-Decker City” (dubbeldekker stad) genoemd. Deze titel verwijst naar de enorme ruimte onder de grond (ca. 32 kilometer lengte) waar duizenden winkeltjes, hotels, restaurants en andere attracties zijn gelegen. Maar daarmee houdt het niet op. Ook op normale hoogte zijn vele winkels en uitgaansmogelijkheden te bezoeken. Montréal is daarmee het winkelparadijs tijdens de Canada reizen.

Doordat Montréal tegen de regio grens van Ontario ligt is het een prima uitvalsbasis om ook steden als Toronto en Ottawa te bezoeken.