7 redenen voor een vakantie naar Georgië

Georgië, je hebt er vast al eens over gehoord, maar waar ligt het land eigenlijk? Het land ligt ten oosten van Turkije aan de Zwarte Zee en heeft als buurlanden: Rusland, Turkije, Azerbeidzjan en Armenië. Het ligt op ongeveer 4,5 uur vliegen van Nederland vandaan en dat maakt Georgië tot een prachtige reisbestemming, niet ver van huis. Het land staat bekend om haar ruige natuur, oude dorpjes en kloosters en super vriendelijke mensen. In het noorden vind je de hoge bergen, in het westen de Zwarte Zee en in het zuiden de woestijn. Hier komen 7 redenen om jou ervan te overtuigen direct een vliegticket naar Georgië te boeken:

Lees verder “7 redenen voor een vakantie naar Georgië”

Vakantieaanbieders Nederland

Bent u op zoek naar een land waar wel de zon altijd schijnt. Kijk dan eens bij de zonvakantie aanbieders op deze pagina. hier vindt u alle zonvakanties naar prachtige bestemmingen over de hele wereld. Een zonvakantie is een heerlijke manier om helemaal tot rust te komen. Boek uw zonvakantie vandaag nog.

1. Ferio
Ferio heeft een zeer ruim aanbod van zonvakantie en all inclusive vakanties. Bijna alle bestemmingen van all inclusive vakanties zijn op deze site opgenomen. U kunt met Ferio naar Turkije, Griekenland, Bulgarije, Italie, Kroatie, Portugal, Spanje, Egypte, Malta en de Canarische eilanden. Ferio is een onderdeel van Bizztravel wat al 20 jaar ervaring heeft. De naam Ferio komt uit de internationale taal ‘Esperanto’ en betekent in het Nederlands letterlijk ‘vakantie’. Ferio is aangesloten bij de ANVR, SGR, het Calimiteitenfonds en heeft een Thuiswinkel keurmerk. Een betrouwbare reisoganisatie. Lees verder “Vakantieaanbieders Nederland”

Vakantie naar veelzijdig Griekenland

Griekenland ligt in het zuidoosten van Europa, met als buurlanden Albanië, Turkije, Bulgarije en de voormalige Joegoslavische republiek Macedonië. Het is omgeven door duizenden kleine eilandjes, waarvan minder dan 200 bewoond zijn. Griekenland is een bergachtig land met een maximale hoogte van 1.500 meter boven de zeespiegel. Bekijk en vergelijk alle goedkope vliegtickets naar Griekenland en bewonder zelf ook deze mooie omgeving van Griekenland.

Enkele eilanden van Griekenland

De eilanden van Griekenland zijn erg belangrijk. Enkele prachtige eilanden zijn, Kreta, Rhodos en Santorini. Santorini is een erg indrukwekkend eiland, omdat de hoofdstad Thira duizenden jaren geleden is ontstaan door een vulkaanuitbarsting. De zonsondergangen op deze eilanden aan de prachtige stranden zijn mooier dan je met woorden kunt uitdrukken. Lees verder “Vakantie naar veelzijdig Griekenland”

Uitgaan op Kreta

Als je lekker met de vriendengroep naar Kreta gaat, is het natuurlijk heerlijk om een avondje uit te gaan. Ook met een familievakantie is uitgaan iets wat zeker niet mag ontbreken aan een vakantie op Kreta. Maar waar kun je nou naar toe gaan als je uit wilt gaan op Kreta? Er zijn op Kreta voldoende discotheken, cafés en bars waar mensen de avond van hun leven kunnen hebben. Veel jongeren gaan naar Chersonissos. Deze plaats ligt 26 kilometer van Kreta af. Het is een drukke toeristenplaats en ook erg populair. Deze plaats staat bekend om de uitgaansplaats voor jongeren. In de zomermaanden is het hier dan ook erg druk en zijn er veel jongeren te vinden op deze plaats. Maar in Kreta zijn nog veel meer plaatsen waar men uit kan gaan. Lees verder “Uitgaan op Kreta”

Zwanger vliegen?

Het is natuurlijk niet gek dat je er tussenuit wil en een heerlijke vliegvakantie wil boeken, ook als je zwanger bent is hier altijd nog behoefte aan. Even ertussenuit, uitrusten en genieten van de mooie kanten van het leven. Maar de vraag die veel voorkomt is: Mag je vliegen als je zwanger bent?. Deze vraag zullen we in dit artikel behandelen. Hopelijk kunnen we je hier duidelijkheid mee geven zodat je deze kan gebruiken. Misschien moet je de vliegvakantie dan wat eerder boeken, zodat je dit jaar toch nog op vakantie kunt gaan. Maar je kunt dus gewoon zwanger worden, ook al wil je op een vliegvakantie.

Internationale regels

Voor vliegen tijdens zwangerschap zijn internationale regels, maar sommige vliegtuigmaatschappijen hebben strengere regels. Houdt hier dus wel rekening mee voor je gaat boeken. De internationale regels voor zwanger vliegen zijn dat je tot 36 weken (dus een maand voor je bent uitgeteld) mag vliegen. Dit komt mede doordat je de angst kunt hebben dat je tijdens het vliegen kan bevallen, maar dat het ook daadwerkelijk kan gebeuren tijdens je vlucht. Mede door de angst en spanning kunnen de weeën namelijk vroeger beginnen. Wanneer je trouwens van meer als 1 kind zwanger bent is het aangeraden om je huisarts of dokter om advies te vragen, meestal word er dan aangeraden om na 32 weken zwangerschap niet meer te gaan vliegen.

KLM zwanger vliegen

Je kunt bij KLM zwanger vliegen tot 36 weken, zoals in de internationale regels wat betreft vliegen tijdens zwangerschap is vastgelegd.

Transavia zwanger vliegen

De vliegtuigmaatschappij Transavia heeft ook de maximale zwangerschap tijdens het vliegen op 36 weken gezet als eis. Wanneer je zwanger bent van meer als 1 kind, betiteld als meerling, dan mag je tot 34 weken zwangerschap nog vliegen zonder hiervoor een doktersverklaring te hebben.

Op vakantie naar Kenia

Kenia is het ideale land voor een prachtige safarivakantie en het kan ook nog eens uitstekend gecombineerd kan worden met een heerlijke strandvakantie aan de Indische oceaan. Het land telt ongeveer 50 nationale parken die plaats bieden aan uiteenlopende landschappen en legio diersoorten.

De Big Five leeuw, olifant, buffel, neushoorn en luipaard vormen de grootste attractie maar het is niet eenvoudig alle vijf te zien tijdens een verblijf. De luipaard vormt waarschijnlijk de grootste uitdaging. De grootste kans om wild te zien is vroeg in de ochtend en bij zonsondergang. In de hete middaguren doen de meeste dieren het rustig aan en zoeken ze schaduwrijke plekjes op.

Afrikaanse stammen rond het hoogste punt van het continent. Het bezoeken van een authentiek inheems dorp behoort inmiddels tot een populaire activiteit waardoor de oorspronkelijkheid van de dorpjes enigszins verdwenen is.

Desalniettemin is het zeer interessant om eens een kijkje te nemen om zodoende een indruk te krijgen van de leefwijze van de eens roemruchte krijgers zoals de Masai. De Masai leven in het zuiden bij Kenia vakantie bij het beroemde nationale park Serengeti dat over de grens in Tanzania ligt en het Keniaanse nationale park Amboseli. Vanaf het laatste park heb je, als de bewolking het toelaat, een prachtig zicht op de Kilimanjaro. De Kilimanjaro is met een hoogte van 5.895 meter de hoogste berg van het Afrikaanse continent en biedt een prachtige achtergrond voor de omliggende wildernis.

Kenia strand

Heerlijk nagenieten van al het natuurschoon onder wuivende palmbomen en aan prachtige stranden is goed mogelijk bij en vooral ten zuiden van de stad Mombasa in het zuidoosten van Kenia vakantie. Mombasa biedt daarbij de gelegenheid het stadsleven van dit Afrikaanse land te beleven en een aantal bezienswaardigheden te bezoeken die nu eens niet met dieren te maken hebben.

Het stadsleven in de hoofdstad Nairobi verschilt behoorlijk van dat in Mombasa. Dat maakt de stad echter niet minder aantrekkelijk. Nairobi is een multiculturele stad die een skyline combineert met een overvloed aan groen waardoor het geheel een bijzondere aanblik krijgt. Het nationale park dat tegen de stadsgrens aanligt, biedt de unieke mogelijkheid wild tegen de achtergrond van het stadsleven te aanschouwen. Dit nationale park is het oudste van Kenia.

Safari met luchtballon

Het nachtelijke geluid van de Afrikaanse savanne dringt door de dunne wand van de tent. Er wordt zacht aan de deur geklopt. Een bediende brengt verse koffie, thee en koekjes en wijst erop dat men over een half uur voor de luchtballon safari opgehaald wordt…

De Masai Mara is één van de meest indrukwekkende landschappen bij een van de Kenia vakanties met grote vlaktes die rijk aan wild zijn. De beste manier om Masai Mara op waarde te schatten is via een vlucht met een luchtballon bij het krieken van de dag. Gasten worden naar hun luchtballon gereden in het donker. De ballon wordt met hete lucht van de branders opgeblazen en de kern verlicht zich met de eerste stralen van de zonsopgang. Na een korte uitleg door de piloot stappen de passagiers in de mand (ruimte voor 16 personen). De luchtballon stijgt snel over de warmgekleurde vlaktes van de Mara met de horizon als eindbestemming.

Tijdens het volgende uur zullen de stilte, de ruimte en de spectaculaire vergezichten voor een onvergetelijke ervaring zorgen. Met gemak kan de mand vanuit een hoog punt de koers wijzigen om vervolgens laag over de weiden te glijden. Door de rustige vaart wordt het wild tijdens een van de vakantie Kenia reizen niet gestoord. Grazende kudden zebra’s, giraffen, gazellen en olifanten warmen zich op in het ochtendlicht, terwijl roofdieren zoals leeuwen en luipaarden van hun nachtelijke jacht terugkeren.

Het eind van een luchtballon safari wordt gevolgd door een champagneontbijt op de vlaktes en het uitreiken van certificaten. In een rustig tempo brengen de jeeps de passagiers terug naar hun tentkampen of lodge met verdere mogelijkheden om de wildernis en het wild te ontdekken. Ook al is deze vorm van safari niet bepaald goedkoop, een ballonvaart over de Veluwe is ook niet voor de helft verkrijgbaar.

Vakantie naar Egypte

Weinig landen spreken zo tot de verbeelding als het land van de machtige farao’s. De verpletterende piramides, de koningsgraven, ontelbare bouwwerken uit de oudheid en de archeologisch vondsten in musea beelden het leven uit van één van de meest vooruitstrevende maatschappijen die de wereld ooit gezien heeft. Voor een aantal van de gebruikte technologieën is nog altijd geen verklaring gevonden en kan soms door hedendaagse machines niet worden geëvenaard.

Alsof deze historische schatkamer in de openlucht niet voldoende is telt een Egypte vakantie tal van andere attracties die een vakantie naar dit Afrikaanse land rechtvaardigen. Vanuit het zuiden stroomt de Nijl rivier, de langste rivier van Afrika met een lengte van 6.671 kilometer, het land binnen om via een enorme delta te eindigen in de Middellandse Zee. De Nijl is de levensbron van de oude beschavingen en van het huidige Egypte. Met een excursie over de Nijl verweven het heden en verleden zich met elkaar terwijl je geniet van de rivier.

Desolate woestijnen met uitbundige oases

Ten westen van de Nijl rivier ligt het grootste deel met een Egypte vakantie. Het ruige gebied bestaat uit de onvergefelijk harde witte, westelijke en Libische woestijn die tot de grootste en meest bekende woestijn op aarde behoren, namelijk de Sahara. Deze woestijn neemt bijna het gehele noordelijke deel van Afrika voor haar rekening in reikt van de Atlantische Oceaan in het westen tot de Rode Zee in het oosten.

De desolate woestijnlandschappen worden steeds populairder bij toeristen. De uitgestrekte zandvlaktes, wit gesteente, bijzondere rotsformaties en bergen worden afgewisseld met enkele grote groene, wilderige en waterrijke oases die enige verkoeling brengen. Deze oases zoals El Kharga, Dakhla en Farafra waren in oude tijden eveneens belangrijke stopplaatsen en er zijn tal van historische bouwwerken te vinden.

Strandvakantie aan Rode Zee met excursies naar Luxor en Vallei der Koningen

Liefhebbers van een Egypte vakantie waarin zon, zee en strand centraal staan zullen de uitnodigende stranden en wateren bij badplaatsen als Hurghada en Sharm El Sheikh zeker waarderen. Duikers en snorkelaars kunnen genieten van de kleurige riffen en vissen in de Rode Zee. Vanuit Hurghada kun je excursies ondernemen naar het zuidwestelijk gelegen gebied van Luxor waar tal van belangrijke bezienswaardigheden zijn.

In Luxor zelf trekt, evenals in het nabij gelegen Karnak, de tempel de meeste aandacht. De Vallei der Koningen is wereldberoemd geworden dankzij de ontdekking van het rijke graf van Toetanchamon, maar tal van andere farao’s zoals Ramses III en VI, Thormosis III, Seti I en Amenophis II werden hier ook begraven. In de Vallei der Koningen neemt het graf van Nefertiti (echtgenote van de grote farao Ramses II) een bijzondere plek in.

De erfenis van Mozes op het Sinaï schiereiland

Omringd door de Rode Zee, de Golf van Suez en de Golf van Akaba in het zuiden en de Middellandse Zee in het noorden vormt het droge en bergachtige Sinaï schiereiland de verbinding tussen het Afrikaanse en Aziatische continent. Dit zou het gebied zijn waar de Bijbelse Mozes 40 jaar lang met zijn gevolg zou hebben rondgetrokken, na de vlucht uit Egypte, op weg naar het beloofde land.

Aan de voet van de 2.285 meter hoge Mozes- of Sinaïberg staat het St. Catherinaklooster. Het klooster zou zijn gesticht door keizer Justinianus op de plek van het brandende braambos uit het Bijbelverhaal. Na het Vaticaan is het St. Catherinaklooster de plek waar de grootste verzameling iconen ter wereld wordt bewaard. Naast een aantal fantastische duikplekken zijn er op het Sinaï schiereiland grillige canyons, oases en historische bezienswaardigheden te bezoeken.

Monumentale bouwwerken in het noorden en zuiden van Egypte

Het noorden blijft tijdens de Egypte vakanties, ondanks alle andere pracht, het epicentrum van toeristisch Egypte. Hoofdstad Cairo aan de voet van de Nijl delta met het befaamde Egyptisch museum, het naar Alexander de Grote genoemde Alexandrië aan de Middellandse Zee en uiteraard de grootste attractie van Egypte: de drie piramides van Gizeh met de sfinx op de voorgrond.

In het uiterste zuiden kan je bij een Egypte vakantie bij de grens met Soedan ligt Abu Simbel met de tempel van Ramses II en de tempel van Nefertiti. De bouwwerken werd ooit in 1036 stukken gezaagd en naar hoger gelegen gebied verplaatst om het te beschermen tegen hoog water van het Nasser meer dat onderdeel is van de Nijl rivier. Bij het Nasser meer werd een grote stuwdam gebouwd vanaf waar je nu een mooi zicht hebt op het meer waar boottochtjes worden georganiseerd.

Op vakantie naar Spanje in 2020?

De laatste jaren is een zonvakantie Spanje weer in populariteit gestegen. Vanwege de goedkoop geprijsde strandvakanties en de grondige renovatie, nieuwbouw van accommodaties, hotels en appartementen is de prijs-kwaliteit verhouding weer prima te noemen. De concurrentie met andere zonvakantie landen is ingegaan en daardoor krijgt de vakantieganger die een all inclusive vakantie Spanje boekt weer waar voor hun geld. Lees verder “Op vakantie naar Spanje in 2020?”

Vakantie Griekenland in 2020?

Een zonvakantie Griekenland heeft voor de liefhebbers van zon en cultuur veel te bieden. Het verrukkelijke klimaat, de schitterende natuur en de talloze bezienswaardigheden maken de Griekse eilanden tot één van de populairste zonvakantie bestemmingen. Een strandvakantie op de eilanden kan indien gewilt makkelijk gecombineerd worden met een reis in de oudheid. Ieder eiland heeft namelijk een rijk verleden. Op bijna ieder eiland vind je resten van oude Griekse tempels en gebouwen. De oeroude dorpjes in de bergen en aan de kust zien er nog hetzelfde uit als honderden jaren terug. Lees verder “Vakantie Griekenland in 2020?”