Auto huren in Portugal

huur een auto in portugal

Is je volgende reisbestemming Portugal en wil je graag de omgeving van je reisbestemming ontdekken? Het huren van een auto is dan een goed idee. Het geeft je namelijk alle vrijheid. Zeker wanneer je afreist naar de Portugese Algarve is het huren van een auto bijna een must als je de omgeving wilt leren kennen. Je rijdt eenvoudig naar de prachtige, afgelegen stranden en zo ben je niet afhankelijk van eventuele vertrektijden als je met het openbaar vervoer reist. Het aanbod van autoverhuurbedrijven in Portugal is groot. Het huren van een auto is er namelijk erg populair. Je vindt hier zes handige tips bij het uitzoeken van een passend autoverhuurbedrijf.

1. Zorg voor een geldig rijbewijs, paspoort en creditcard

Om een auto te kunnen huren in Portugal is het belangrijk om een geldig rijbewijs te hebben. Het is niet verplicht om een internationaal rijbewijs te hebben. Het Nederlandse rijbewijs is voldoende. Naast een geldig rijbewijs heb je ook een paspoort of een identiteitskaart nodig. In het buitenland geldt een rijbewijs namelijk niet als een geldig identiteitsbewijs. Als je een auto wilt huren neem je dus een rijbewijs én een reisdocument mee. Als laatste dien je, als hoofdbestuurder, ook een creditcard op jouw naam te hebben. Staat de creditcard op naam van iemand anders dan is de kans groot dat je de auto niet mee krijgt. In Portugal moet je minimaal één jaar in het bezit zijn van je rijbewijs om een auto te mogen huren. De minimumleeftijd ligt officieel op 18 jaar, maar veel verhuurbedrijven hanteren een minimumleeftijd van 21 jaar. Ben je jonger dan 21 jaar zorg er dan voor dat je een autoverhuurbedrijf zoekt die de minimumleeftijd van 18 jaar hanteert.

2. Ga voorbereid op reis

Regel voor je vertrek de huurauto. Op die manier weet je zeker dat er een auto voor je klaarstaat bij aankomst. Het aanbod autoverhuurbedrijven op het vliegveld is groot maar dit zorgt ook voor de beste prijzen. Huur je in Portugal lokaal een auto dan steun je hiermee de lokale ondernemer maar ben je waarschijnlijk duurder uit omdat zij moeilijk mee kunnen concurreren. Bovendien hebben de internationale autoverhuurbedrijven hun naam hoog te houden, dus eventuele slechte ervaringen zijn slecht voor het bedrijf. Ga voor jezelf na wat jij fijn vindt. Misschien kent een kennis van je een goed lokaal autoverhuurbedrijf en kun je daar goed terecht.

3. Weet wanneer je verzekerd bent

Rijd je in Portugal op een onverharde weg zonder wegnummer en gebeurt er iets met de auto op deze onverharde weg? Dan ben je niet verzekerd. Zorg er daarom voor dat je deze wegen vermijdt en weet waarvoor je verzekerd bent.

4. Let op de milieuzones

Reis je af naar Lissabon? Ben je er dan bewust van dat zich in het centrum van de stad een milieuzone bevindt. Controleer of de door jou gehuurde auto de milieuzone in mag rijden. Heb je geen of niet de juiste milieusticker op de huurauto om de milieuzone te betreden? Of weet je het niet zeker? Rijd dan vooral niet verder: de boetes kunnen hoog oplopen! De milieuzones worden aangegeven met behulp van speciale borden. Onder deze borden is aangegeven welke auto’s de zone wel mogen betreden.

5. Let op het verschil tussen benzine en diesel

Is de benzine of diesel bijna op? Dan naar het tankstation! Ten eerste moet je ervoor zorgen dat je weet welk soort brandstof er in de tank van de auto gaat. Ten tweede is het verschil tussen benzine en diesel qua naam niet zo heel groot. Benzine is ‘Gasolina’ in het Portugees, Diesel is ‘Gasóleo’ in het Portugees. Haal deze twee dus niet door elkaar. Wil je goedkoop tanken? Rijd dan naar een tankstation die verbonden is aan een grote supermarkt. Over het algemeen zijn de brandstofkosten hier het laagst.

6. Houd rekening met tolwegen

In Portugal dien je op sommige wegen tol te betalen. Op zich hoeft dit geen probleem te zijn want je kunt er overal met je creditcard betalen. Op sommige plekken kun je alleen met je creditcard betalen maar op andere plekken kan het ook mogelijk zijn om contant de tol te betalen. Zorg er dus voor dat je altijd je creditcard bij je hebt en calculeer deze tolbedragen ook in. Anders kan de reis ineens een stuk duurder uitvallen dan verwacht en dat zou zonde zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.