3 hoogtepunten van Lissabon

Anders dan andere grote Europese steden, zoals Parijs, Berlijn en Barcelona is Lissabon nog niet zo heel populair bij citytrippers. Zonde, want de hoofdstad van Portugal is prachtig en een tripje deze kant op is een ticket helemaal niet duur. In dit artikel nemen we je mee langs de highlights van Lissabon, zodat je precies weet waar je naartoe moet!

aanbieding tui.nl

Taag

Lissabon ligt aan de riviermondig van de Taag en is een van de oudste steden van Europa. De ligging aan het water zorgde ervoor dat er vele schepen in en uit voeren, die allemaal hun stempel op de stad drukten. De stad heeft dan ook talloze prachtige monumenten, met invloeden uit alle windstreken. Een van de belangrijkste highlights is het Castelo de Sao Jorge, wat hoog boven de stad uittorent. Beklim het kasteel en geniet van het adembenemende uitzicht vanaf de kasteelmuren.

Ontdek Alfama

Tussen het kasteel en de Taag ligt de oudste wijk van Lissabon: Alfama. Hoewel een grote aardbeving in 1755 een groot deel van de stad in puin legde, bleef deze wijk gespaard. Alfalma is dan ook een labyrint van steile, oude straatjes, bogen, poorten en trappen. Veel mensen nemen dan ook de tram, want het is een flinke klim naar boven. Die klim is overigens wel de moeite waard: om ieder hoekje is weer een nieuwe verrassing. Alfalma is vooral leuk op dinsdag en zaterdag, wanneer er bij de Santa Engracia-kerk een vlooienmarkt wordt gehouden.

sunweb aanbiedingen

Kunst van Rembrandt

Dit zijn slechts twee highlights van deze prachtige oude stad. Vergeet ook vooral niet om de vele musea te bezoeken, verse vis te eten in een sfeervol restaurantje en naar een fado-optreden te gaan. Portugal is geen duur vakantieland, maar toch kan een Lisboa Card veel geld schelen. Hiermee mag je vrij reizen in tram, bus en elevator en krijg je korting op diverse musea. Bezoek in dat geval vooral het Museu Calouste Gulbenkian, waar je de indrukwekkende verzameling kunstschatten van meneer Gulbenkian bekijkt. Van Rembrandt en Renoir tot Perzische tapijten: heel indrukwekkend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *