Last minute Egypte

last minute egypte

Niet alleen de wereldberoemde en tevens eeuwenoude piramides maken dit land tot een aantrekkelijke plaats om naar af te reizen. Egypte is al jaren – en met toenemende mate – razend populair onder toeristen afkomstig van alle continenten. Trekpleisters waren, zijn en blijven uiteraard de drukbezochte badplaatsen, de Sfinx en de spraakmakende geschiedenis van nostalgisch Egypte. Zowel liefhebbers van de zonvakantie als ontdekkingsreizigers brengen Egypte en haar historische bezienswaardigheden in grote getale een bezoek. Een last minute Egypte is een reis naar het land van Toetanchamon, kamelen en de eeuwig schijnende zon.

aanbieding tui.nl

Egypte en cultuur

Het verre Egypte spreekt tot de verbeelding. Wie las niet over wijde woestijnen en eeuwenoude Egyptische kunstschatten? Piramides en de Sfinx behoren tot een van de grootste raadsels op de aardbol en nemen je daarom mee naar een wonderlijke wereld van bijzondere cultuur. Maar natuurlijk: waar een geschiedenis is, is een heden. Hedendaagse Egyptenaren sieren zich dankzij een schijnbaar eindeloos durende gastvrijheid – naar zowel bekenden, als vreemden. Verrassende keerzijde: wanneer je een handje wordt geholpen door een voorbijganger is het gebruikelijk deze te bedanken middels een fooi. Bovendien is het zeer ongebruikelijk dat mannen vrouwen in het openbaar kussen. Dit laatste is kenmerkend voor de cultuur in een islamitisch land.

vakantie egypte lastminute

Winkelen en uitgaan in Egypte

Souvenirverkopers in Egypte staan bekend om hun standvastigheid. En souvenirs vind je er overal. Een last minute Egypte biedt de winkelende reiziger een paradijs aan ‘hebbedingetjes’, waarbij toeristische attracties bij uitstek de beste kans bieden om een mooie herinnering voor thuis te vinden. Zoals in meer landen worden buitenlanders, en met name afkomstig uit Europa, gezien als rijke mensen. Souvenirs kunnen daarom voor toeristen aangenaam betaalbaar overkomen, maar leveren voor vele Egyptenaren een – of de – belangrijk(st)e inkomstenbron op. Uitgaan in Egypte is op veel plaatsen anders dan in Europa. Schaars geklede vrouwen worden zelden gewaardeerd en zelfs gezien als aanstootgevend. Een avondje uit staat vaak in het teken van de lekkerste gerechten vers uit de Rode Zee en romantische avonden aan het strand. In Hurghada tref je ook enkele indrukwekkende discotheken aan en geniet je van een ronduit bruisend nachtleven.

sunweb aanbiedingen

Eten en drinken in Egypte

In winkels en restaurants aan de Rode Zee en in stadscentra zijn uiteenlopende typische Egyptische waren te koop. Egyptische restaurants staan bekend om hun gebrekkig hygiënebeleid, waardoor een gerichte keuze een vereiste kan zijn. Word je uitgenodigd een maaltijd te nuttigen binnen het huishouden van een plaatselijke bewoner? Verwacht een maaltijd met onder andere aardappels en tomaten – groenten en vlees zijn namelijk zeer schaars in het land van de Sfinx. Vergeet daarnaast niet de linkerhand te laten rusten. Deze wordt als onrein beschouwd – wat betekent dat slechts de rechterhand wordt gebruikt tijdens het dineren. Een last minute Egypte biedt de reiziger, voor even, een indrukwekkend en veelzijdig bestaan – en daarmee herinneringen voor een heel leven.

cultuur vakantie egypte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *