Vakantie Zanzibar

Het wonderschone eiland Zanzibar behoort oorspronkelijk tot de Verenigde Republiek Tanzania en ligt aan de oostkust van Afrika. Zanzibar heeft een oppervlakte van ruim 1500 vierkante kilometer en als hoofdstad de gelijknamige plaats Zanzibar. Op het eiland wonen circa 1.000.000 mensen, waarvan 200.000 in de hoofdstad. In 1963 werd Zanzibar semi-autonoom en daarmee grotendeels onafhankelijk. Het eiland kent een overweldigende natuurpracht en is daardoor een must see voor iedere natuurliefhebber!

Bezienswaardigheden Zanzibar

Het aantal toeristen op Zanzibar is groeiende, en dat is niet zo verwonderlijk. Steeds meer mensen ontdekken de schoonheid van het eiland. Een absolute aanrader om te bezoeken zijn de noordelijk gelegen stranden, waar je heerlijk kunt zwemmen of duiken met een blik op de adembenemende kust. Ook Cheetah’s Rock is een fantastische plek om te bezoeken. Een subliem natuurpark alwaar je de meest fantastische dieren van dichtbij kunt zien.

Het oude deel van de hoofdstad Zanzibar heet Stone Town, en mag gewoonweg niet op je to do list ontbreken. De stad is een unieke geordende chaos van straatjes met winkels, bazaars en moskeeën. Deze stad was ooit handelscentrum en is beroemd om haar magnifieke architectuur.

Natuur Zanzibar

Zoals gezegd is de natuur op Zanzibar fenomenaal. Zo is er Jozani Forest, een prachtig natuurpark met bijzondere flora en fauna. En kijk er niet gek van op wanneer je ineens oog in oog staat met een zogenaamde rode franjeaap! Ook is er op het eiland een ruime mogelijkheid om te watersporten. Deze zee biedt de meest fantastische dieren om te spotten, dus een keertje snorkelen of duiken zal je geen moment vervelen!

Klimaat op Zanzibar

Zanzibar heeft een tropisch moessonklimaat. Dat betekent dat er tijdens een jaar behoorlijk wat regen valt. De regen valt voornamelijk in twee periodes, te weten van maart tot en met juni en van oktober tot en met januari. Heb je geen trek in overmatige neerslag, kun je dus het best een reis boeken van juli tot en met september. De gemiddelde temperatuur ligt het hele jaar om en nabij de 30 graden Celsius. Gezien de flinke hoeveelheid neerslag dien je met name tijdens de natte periodes rekening te houden met een hoge luchtvochtigheid.

Pin It on Pinterest