Vakantie Marmaris

Grote badplaats aan een fraaie baai met uitzicht op eilandjes voor de kust en een lang maar vrij smal, donker zandstrand. Het oude centrum met een overdekte bazaar ligt aan de rand van Marmaris en is geconcentreerd rond een heuvel met restanten van een fort en aansluitend een kade bij een moderne jachthaven. Aan deze kade zijn veel eet en uitgaansgelegenheden. Toeristen worden vaak op een opdringerige manier aangesproken om in de restaurants te komen eten of in de winkels iets te komen kopen.

Marmaris is onderverdeeld in drie centra. Het oude deels authentieke en compact gebouwde centrum ligt grotendeels achter de jachthaven. Dit centrum bestaat uit smalle, deels autovrije straatjes, een zeer levendige, overdekte bazaar en de autovrije havenkade. Bij de jachthaven is ook een klein, nieuw winkelcentrum met voornamelijk exclusieve kledingwinkels, restaurants en enkele kantoortjes. Ook is er nog een klein centrum langs de drukke hoofdweg. Hier zijn er voornamelijk winkels en restaurants.

Strand Marmaris

Marmaris heeft een zandstrand met donker zand, op sommige plaatsen zijn er ook keien, kiezels en grind. De zeebodem loopt hie vrij geleidelijk af. Er zijn veel gevarieerde uitgaansgelegenheden, de bars en de verschillende (openlucht) discotheken bevinden zich voornamelijk in het oude centrum. Er zijn ook veel eetgelegenheden, deze bevinden zich voornamelijk aan de havenkade. Tevens is er een openluchtbioscoop, zijn er amusementhallen en Amfitheaters.

Eventuele excursies of bezienswaardigheden zijn :

  • De oude stad met o.a. een fort
  • Dag en avondboottochten in de baai voor Marmaris of naar Cuanos en Dalyan
  • Dagtochten naar Pamukkale en Ephese
  • Jeepsafari
  • Dorpentocht

Pin It on Pinterest