Vakantie Kusadasi

Kusadasi is een grote, drukke, levendige haven en badplaats met een groot centrum met een bazaarachtige sfeer. Er is een haven voor vissersboten, cruiseschepen en ferry s en een grote jachthaven. Ten westen van de haven ligt voor de kust het zogenaamde Duiveneiland met een fraai 16e eeuws handelsfort. Er is in verhouding tot het aantal accommodaties weinig strand, waardoor met name het Ladiesstrand en het Silver/Long strand s zomers zeer druk zijn. Er zijn veel uitgaansmogelijkheden.

Kusadasi ligt grotendeels tegen deels beboste heuvels gebouwd, die vrijwel doorlopen tot aan zee. Het centrum is zowel overdag als s nachts zeer druk en levendig en grotendeels autovrij. Het centrum bestaat uit een netwerk van smalle deels overdekte steegjes met een bazaarachtige sfeer. Er zijn zeer veel winkels en deze bevinden zich voornamelijk in en rondom het centrum. Het gaat hier grotendeels om souvenirwinkels, lederwaren en kledingzaken juweliers en boetieks, varierend van exclusief tot zeer eenvoudig. Buiten het centrum zijn de winkels meer gericht op de lokale bevolking.

Er zijn verschillende soorten stranden bij Kusadasi. Het Kusadasi strand is een met zand opgespoten betonplateau, met rotsblokken als zeewering.Het strand is hier vrijwel direct diep. Zo zijn er ook enkele grind/kiezel/keienstranden, waar de zeebodem ook deels bedekt is met keien en kiezels. En dan zijn er ook nog de zandstranden, die ook deel bestaan uit fijngrind en keien. Deze stranden lopen vrij geleidelijk tot vrij snel af.

Excursies Kusadasi

Er zijn veel gevarieerde uitgaansgelegenheden in en om het centrum. Er is een grote verscheidenheid aan bars, discotheken en discobars. Ook zijn er veel eetgelegenheden, deze varieren van eetkraampjes, eenvoudige Turkse restaurants tot luxere (specialiteiten) restaurants. Ook bevindt zich hier een permanente kermis aan de rand van het centrum, een openluchtbioscoop en meerdere internetcafes. Andere excursies zijn:

  • Fraai 16e eeuws handelsfort
  • Boottochtjes
  • Jeep, ezel of kamelensafari
  • Dilek Millipark (natuurpark bij Guzelcamli)
  • Klein waterpretpark bij de jachthaven

Pin It on Pinterest