Vakantie Albufeira

Badplaats Albufeira is gelegen in de Algarve, de meest zuidelijke provincie van Portugal. Het is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste en leukste badplaatsen van Portugal, de gemiddelde temperatuur van 26 graden is bij uitstek heerlijk om op het strand te liggen.

Vakantie in Albufeira

In de zee bij Albufeira kan je geweldig snorkelen, duiken en zwemmen. Ook zijn er verschillende mogelijkheden op watersport gebied zoals parasailing, achter een boot op de welbekende banaan, Flyfishing of waterskiën. Het is ook mogelijk om een jetski’s, waterfiets of kano te huren.

Winkelen in Albufeira

Winkelen doe je vanzelfsprekend in de drukste winkelstraat van de stad, dat is Rua 5! Deze winkelstraat ligt in het oude centrum, hier kan je prima terecht voor sieraden, kleding, schoenen en verschillende souvenirs. Vier kilometer buiten Albufeira staat ook een winkelparadijs, genaamd Algarve Shopping. Hier kan je winkelen bij de lokale winkeliers en vestigingen van wereldwijd bekende winkel- en restaurantketens. Als klap op de vuurpijl, dit winkelcentrum is tot zeer laat in de avond geopend.

Uitgaan in Albufeira

In de avond kun je genieten van het bruisende uitgaansleven van Albufeira. Het is een drukke boel op de bekende Strip van Albufeira, hier zijn honderden uitgaansgelegenheden gevestigd. Dan moet je denken aan discotheken, gezellige barretjes en cafés. In het oude centrum zal je de kroegen en clubs zoals Bloopers, Twist en Fiesta vinden. De afstand tussen het oude gedeelte en de Strip is ongeveer drie kilometer, dat is ongeveer een half uur lopen of je neemt een de taxi dat gemiddeld tien euro kost.

Bezienswaardigheden Albufeira

Ga zwemmen in één van de waterparken, zoals Aqualand Algarve. Aqualand heeft meerdere grote glijbanen en voor de echte waaghalzen is er een wildwaterbaan aanwezig. Je kan ook naar het Aquashow Family Park, dit is een themapark op twintig kilometer afstand van Albufeira. Naast diverse zwembaden en glijbanen, kun je er ook een ritje maken in de grootste boomstammen-achtbaan van Europa. Even geen zin om te zwemmen? Bezoek dan de papegaaien en reptielen shows kortom een erg leuk pretpark met diverse attracties voor het hele gezin.

Pin It on Pinterest