Vakantie Kaapverdische Eilanden

Kaapverdië is een eilandengroep voor de westkust van Afrika en wordt ook wel de Kaapverdische eilanden genoemd. Er wonen circa 550.000 mensen op de verschillende eilanden, waarvan ongeveer 130.000 in de hoofdstad Praia. De totale oppervlakte van Kaapverdië bedraagt ruim 4.000 vierkante kilometer. De officiële taal is Portugees en meer dan 90% van de Kaapverdiërs is Rooms Katholiek. De Kaapverdische eilanden lenen zich bij uitstek voor een heerlijke zonvakantie, maar bieden ook voor natuur en cultuurliefhebbers een indrukwekkende bezienswaardigheden!

Bezienswaardigheden Kaapverdië

Wanneer je een vakantie naar de Kaapverdische eilanden boekt, mag een bezoek aan de hoofdstad Praia absoluut niet ontbreken. Deze stad ligt op het grootste eiland, genaamd Santiago. De stad kent vele horecagelegenheden en biedt een uiterst gezellig nachtleven. Daarnaast zijn er 2 musea en indrukwekkende bouwwerken zoals het oude stadhuis.

Serra Malagueta Natural Park is een zeer indrukwekkend natuurgebied op het eiland Santiago. In dit natuurpark tref je bijzonde flora en fauna: vele plantensoorten, reptielen en vogels zijn voor iedere natuurliefhebber een lust om te bekijken.

Activiteiten Kaapverdische Eilanden

Wandelliefhebbers kunnen hun hart ophalen op de eilanden Brava, Fogo, Santiago, Santo Antão, Boavista en São Nicolau. Elk eiland heeft haar eigen natuurschoon, van de vulkaan op Fogo tot het bergachtige Santo Antão; het zijn ideale plekken voor een heerlijke dag wandelen.

Musea da Tabanka bevindt zich op het eiland Santiago en leert je alles over de gebruiken en cultuur van Kaapverdië. Het museum ligt in de plaats Assomada en laat je onder andere kennis maken met Morna, een inheemse muziek- en dansstijl. Vele eilanden bieden voor watersportliefhebbers ruime mogelijkheden. Zo kun je op veel plaatsen duiken, surfen en snorkelen. Kijk er niet gek van op wanneer je dolfijnen of bultruggen ziet zwemmen!

Klimaat in Kaapverdië

Het klimaat op de Kaapverdische eilanden wordt bestempeld als een warm steppeklimaat. Er valt weinig regen, vele maanden van het jaar verlopen droog en zonnig. In het voorjaar valt er de minste regen en zijn de temperaturen zeer aangenaam, gemiddeld zo’n 24 graden Celsius overdag. De overige maanden hebben een dagelijkse gemiddelde temperatuur tussen de 25 en 30 graden Celsius, waardoor Kaapverdië ook als winterzonbestemming bij uitstek geschikt is. Wie nog nooit in Kaapverdië is geweest, zou eens moeten overwegen deze prachtige vakantiebestemming te boeken!

Pin It on Pinterest