Vakantie Skiathos

Skiathos is een eiland in Griekenland en ligt aan de noordwestkust van de Egeïsche Zee. Het eiland behoort tot de eilandengroep de Noordelijke Sporaden. Op Skiathos is veel groen te vinden dat voornamelijk bestaat uit pijnboombossen. Er zijn prachtige witte zandstranden die omringd zijn met deze bomen. Op het eiland vindt u schilderachtige huizen in smalle straatjes. Skiathos is erg gericht op toerisme en er zijn dan ook vele mooie hotels gebouwd. Daarnaast zijn er diverse winkeltjes en uitgaansgelegenheden op dit eiland te vinden.

Klimaat Skiathos

Het klimaat dat op Skiathos heerst is een mediterraan klimaat. De winters zijn mild en vochtig en de zomers zijn warm en zonnig. In de zomermaanden waait er een zomerbries op het eiland, waardoor het niet te heet wordt. Door het weer van Skiathos is het de ideale bestemming voor een zonvakantie.

Toerisme in Skiathos

Een prachtig gedeelte van Skiathos is de hoofdstad Skiathos-stad. Het ligt in het zuidoosten en is in amfitheatrische stijl gebouwd. Hier vindt u huizen met rode daken en diverse winkels en eettentjes op de boulevard. Een plek in de hoofdstad die veel wordt bezocht door toeristen is het schiereiland Boutzi. Hier staan tussen naaldbomen de ruïnes van de muren van een fort. Kastro is tevens een mooie stad om te bezoeken. Dit is een verlaten stad met de ruïnes van een kasteel uit de Middeleeuwen. Ook de jachthaven is zeker de moeite waard. In de zomer liggen hier veel grote jachten en in de buurt zijn diverse uitgaansgelegenheden te vinden. Het populairste strand van het eiland is Koukounaries. Het is omringd met prachtige pijnbomen en het zand is goudkleurig. Mandraki is een exotisch strand waar hoge duinen en rotsen staan. Moderne stranden met veel muziek zijn Agios Heleni en Banana.

Tips Skiathos

Bezienswaardigheden die u zeker moet bezoeken als u op vakantie bent in Skiathos zijn het museum Papadiamantihuis en de twee grotten Galazia Spilla en Skotini Spilia. Het museum is het huis geweest van een bekende Griekse monnik, schrijver en dichter genaamd Alexandros Papadiamatis. Hier wordt het levensverhaal vertelt van deze bekendheid aan de hand van een collectie documenten. De twee grotten kunt u bezoeken met de tocht per Kaik. Met deze tocht zult u ook het oude fort Kasto en de stranden Trypia Petra en Lalaria bezoeken. Andere tips die we u kunnen geven zijn het Moni Panagias Kounistras klooster, het Moni Evangelismoe klooster uit 1709 en de Taxiarchis kerk.

Pin It on Pinterest