Vakantie Oia

Oia is een dorp in het noorden van het eiland Santorini. Het eiland is ongetwijfeld één van de meest opmerkelijke eilanden van Griekenland. De vorm van het eiland op zijn minst opmerkelijk te noemen door haar vorm, maar mede door haar gebouwen wel een ontzettend leuk eiland. In Oia vind je verschillende van die mooie gebouwen: witte huisjes in smalle steegjes met mooie winkels, bars en restaurants. Het stadje wordt vooral bezocht door stelletjes en is dan ook een ontzettend romantische stad.

Klimaat

In de zomermaanden is het hier behoorlijk warm: de temperatuur kan oplopen tot zo’n 29 graden Celsius en valt vrijwel geen regen. Aan de kust is het over het algemeen iets koeler dan in het midden van het eiland. De zeewind zorgt voor wat verkoeling. Het zeewater is echter heerlijk warm en leent zich er goed voor om in te zwemmen. Een huisje bij het water is dan ook echt een paradijs.

Bezienswaardigheden in Oia

Oia heeft verschillende leuke huisjes die als bezienswaardigheden gelden. Het stadje zelf is al een grote bezienswaardigheid! De traditionele huizen maken het van ouds én de gemeente zorgt ervoor dat dit ook zo blijft. Zij houden toezicht op de traditionele stijl.

Huizen in de rotsen

Veel huizen zijn in de rotsen gegraven en het lijken ook een soort grothuizen. Een prachtig beeld als toerist en ook de inwoners mogen niet klagen. Alle huisjes zijn in een bepaalde, traditionele stijl gebouwd. De gemeente houdt er dan ook toezicht op dat het in deze staat blijft.

De zonsondergang

Een bezienswaardigheid die helemaal niets kost, maar die toch wel heel erg mooi is: de zonsondergang! Vanaf de verschillende balkons en terrasjes aan het water kun je prachtige foto’s maken van de zonsondergang. Ook is het leuk om hier met je vriend of vriendin van te genieten: erg romantisch dus!

Zeevaartmuseum

Het zeevaartmuseum in Oia is ook een aanrader. Dit museum is gevestigd in het centrum van de stad en geeft een goed beeld van de geschiedenis van de Griekse zeevaart.

Stranden

Nabij Oia heb je aantal mooie stranden. Vijf leuke stranden zijn onder andere Baxedes, Koloumbos, Ammoudi, Armeni en Katharos. Deze stranden liggen allemaal relatief dichtbij het dorpje of recht tegen het dorpje aan. Er zijn echter ook nog andere stranden op het eiland zelf, waaronder Black and Red Beach die ook echt de moeite waard zijn. Leuk voor de afwisseling om daar eens een dagje heen te gaan. Het eiland is relatief klein, dus je kunt alles wel met een scooter bezoeken. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om een auto te huren.

Vervoer

Vanaf Amsterdam is de vliegtijd ongeveer 3 uur en 20 minuten. Het is zo’n 2400 kilometer van Amsterdam verwijderd. Rechtstreekse vluchten zijn niet altijd gegarandeerd, dus houd daar rekening mee.

De stad heeft vooral kleine steegjes en het is ook een relatief klein dorpje. Je kunt dus in principe wel alles te voet doen. Houd wel rekening met de hoogteverschillen. Je zult dus veel trappen moeten lopen her en der om overal te kunnen komen. Een paar goede loopschoenen zijn daarom niet verkeerd. Indien je de rest van het eiland ook wilt bekijken kun je ervoor kiezen om een scooter of een auto te huren.

Pin It on Pinterest