Vakantie Chersonissos

Chersonissos ligt aan de noordkust van Kreta, Griekenland en wordt eigenlijk Limin(haven) Chersoniou genoemd, maar is beter bekend als Chersonissos. Dit “dorp” ligt 25 km. ten oosten van Heraklion en is een van de grootste toeristencentra van Kreta. Het echte dorpje Chersonissos ligt overigens een stuk landinwaarts. Vroeger was Limin Chersoniou een rustig en romantisch vissersdorpje, tegenwoordig is het een badplaats vol hotels, appartementen, winkeltjes, eethuisjes en disco’s langs een smal zandstrand. Het strand ten oosten van de vissershaven voor de grote hotels is altijd erg druk, er is van alles te huren om de waterpret te verhogen, zoals surfplanken en waterscooters. Het oostelijk gelegen strand is nogal smal. ‘s-Nachts wordt Chersonissos omgetoverd tot één van de meest populaire feestbestemmingen van Europa.

Vakantie Chersonissos Kreta

Een jongerenvakantie naar Chersonissos is populair. Chersonissos is zelfs de meest populaire badplaats van Kreta met bijna 100 uitgaansmogelijkheden. De prijs van een biertje is gemiddeld 4 euro. De stranden van Chersonissos stellen niet veel voor. Voor activiteiten tijdens je vakantie kan je een boottocht maken naar het eiland Dia of het waterpark bezoeken. Wil je meer van Kreta verkennen, boek dan vanuit Nederland al je huurauto en reis bijvoorbeeld naar het palmstrand van Fai. Verstandig is autoverhuur vanuit Chersonissos tijdig vanuit Nederland te regelen, in de zomermaanden zijn namelijk alle auto’s op het eiland Kreta doorgaans verhuurd.

Griekenland Kreta Chersonissos

Chersonissos is de absolute topbestemming op Kreta. Dit is dé plaats bij uitstek voor jongeren! De zon schijnt hier altijd, de zee is kraakhelder, er zijn veel leuke restaurantjes en winkeltjes, maar het belangrijkste: het nachtleven in Chersonissos is weer-ga-loos! Omdat dit ons ook als muziek in de oren klinkt, hebben wij voor een vakantie in Chersonissos de beste hotels en appartementen geselecteerd.

De boulevard is de ‘place to be’. Aan de ene kant liggen restaurants met terrasjes die een heel romantisch uitzicht bieden over de Middelandse Zee, terwijl de andere kant bezaaid is met gezellige pubs, leuke kroegen en vette discotheken zoals de Amnesia, Bio Bio, Slam!Café, Oceans Beach Club, Camelot, Cameo, Mouragio, Nitro, New York, ’t Hof van Holland en de Status. Maar we zijn nog lang niet klaar, want ook buiten deze straat kun je oneindig doorstappen in bijvoorbeeld de Matrix, de grootste club van Chersonissos met veel bekende dj’s. Loop mee met de Kroegentocht en de Club Night zodat je weet waar jij de beste kroegen en clubs kunt vinden! Feest mee met duizenden feestgangers en ontdek zelf waarom het nachtleven hier zo populair is!

Heb jij overdag nog geen genoeg van de lekkere muziek? Snel je dan naar het megapopulaire Star Beach, een gratis toegankelijk waterpark vol met ligbedden, zwembaden, stranden, leuke strandbarretjes met goede muziek, uitstekende dj’s en elke middag een spetterende schuimparty! Ook kun je hier bungeejumpen en vele watersportactiviteiten beoefenen. Bedenk wel goed welke bikini of zwembroek je aan doet want het is hier kijken en bekeken worden!

In Chersonissos zijn er natuurlijk ook veel vette excursies. Zo kun je onder andere heerlijk duiken, door het binnenland crossen tijdens de Jeepsafari en feesten op de Sunset Party Cruise. Een bezoek aan het adembenemende eilandje Spinalonga is ook zeker de moeite waard. Je vaart er per boot heen en je krijgt alles te horen over de trieste historie van het eiland. Wat je ook absoluut niet mag missen is de Crazy Greek Night, een openluchtfeest midden in de bergen met wereldbekende dj’s! Zorg dat je er bij bent, want vol is vol!

Jongerenvakantie Chersonissos

Chersonissos is een vakantiebestemming die de laatste jaren absoluut is uitgegroeid tot de place to be. Het ligt op het prachtige eiland Kreta waar veel te beleven is. Het is er altijd mooi weer en de zee is zeer mooi van kleur. Naast de mooie stranden heeft Chersonissos ook nog een aantal historische hoogtepunten. Er is zowel voor jong danwel voor oud iets te beleven in deze mooie vakantie stad.

Voor de jongeren is Chersonissos een absoluut uitgaansparadijs. Er zijn vele discotheken, restaurantjes en winkels waar je tot laat in de avond en nacht terecht kan. Bovendien is de keuze op het gebied van hotels en appartementen enorm groot in Chersonissos. De meeste uitgaansgelegenheden vind je aan de boulevard van Chersonissos. Een aantal mooie grote discotheken waar je absoluut een bezoekje aan moet brengen zijn de Bio Bio en het SlamFM café natuurlijk.

Een absolute trekpleister van Chersonissos is toch wel Star Beach. Dit is een pretpark die gratis toegankelijk is voor een ieder. Hier vind je vele leuke zwembaden in combinatie met top muziek. Lekker uit je dak gaan en een biertje drinken, om vervolgens heerlijk te gaan zwemmen. Star Beach staat ook bekend van de vele bekende DJ’s die hier optreden, denk aan Tiesto, DJ Jean en Marco V. Wat wil je nog meer? Op Chersonissos leeft het echt en een betere vakantie is nergens te beleven.

Pin It on Pinterest