Vakantie Griekenland

Griekenland is een geschikt vakantieland voor alle leeftijden, er is dan ook voor iedereen iets geweldigs te doen. Geniet van de prachtige Griekse natuur, beleef de Griekse cultuur en rust goed uit aan het strand. Laat je verbazen door al het moois in Athene, ga zwemmen op Kreta of ga naar het droomachtige Athene. Ga elke avond uit eten in één van de restaurants en bestel een souvlaki of een moussaka. Sluit de avond af met een klein glas ouzo en het zal zeker een geweldige vakantie gaan worden.

Op de meeste Griekse eilanden heerst er een prettig Middellandse Zeeklimaat of Mediterraan klimaat. Door de luchtstromen van zee zijn de zomers lekker warm en de winters mild op de Griekse eilanden. Dit maakt de eilanden van Griekenland tot uiterst geschikte bestemmingen voor een zomer vakantie. De gemiddelde temperatuur op de Griekse eilanden ligt rond de 26°C. De zon schijnt er maar liefst 300 dagen per jaar. In juli en augustus is het de heetste periode op de eilanden van Griekenland.

Bestemmingen in Griekenland:

Athene op zijn best!

De oudste stad van ons continent is Athene, de stad waar de godin Athena al tijden de wacht over weet te houden. Het is een stad met een rijke historie, welke jij nog steeds kan terugzien in de vorm van opgravingen. Maar het is ook een stad waar je heerlijk kan winkelen en volop kan genieten van al het moois dat Griekenland te bieden heeft. Uitgaan kan ook prima in Athene, er zijn bekende clubs zoals Lava Bore, maar ook tenten waar ze teruggaan in de tijd. Geniet van de muziek van veertig jaar geleden in de discotheek Vynilio.

Grieks paradijs

Alles wat met vakanties en reizen naar de Griekse eilanden te maken heeft, kun je vinden op deze site. De Griekse eilanden beslaan maar liefst 20% van het hele oppervlak van Griekenland. Griekenland ligt aan de Middellandse Zee, de Egeïsche Zee en de Ionische Zee. De eilanden van Griekenland vormen een perfecte uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie. Of je nu houdt van rust en natuur, van stappen en uitgaan of van actieve vakanties: de Griekse eilanden hebben het, ook voor jou! Boek nu een vakantie naar Griekenland.

Laat de Nederlandse temperaturen achter je en geniet van de Griekse zon op één van de eilanden. Er zijn duizenden eilanden op Grieks grondgebied, verdeeld over meerdere zeeën. Geniet op één van de eilanden, eet een vers visje in een lokale taverna en drink een glaasje ouzo. De bekendste eilanden zijn vanzelfsprekend Rhodos en Kos. Elk eiland heeft zijn eigen charme en zijn een garantie voor een ontspannen vakantie. Twijfel daarom niet langer en boek vandaag nog een vakantie naar Griekenland.

Goedkoop Griekenland

Een vakantie naar Griekenland hoeft zeker niet duur te zijn. Voor een paar honderd euro kan jij al heerlijk vertoeven in dit land. Uit eten gaan kost ook weinig, zeker in verhouding met Nederland. Voor tien euro per persoon kan je al genieten van een drie gangen menu. In de meeste gevallen krijg je een ijsje of een glaasje ouzo van het huis als afsluiter. Bedanken kan door middel van een fooi, het is normaal om tien procent fooi te geven.

Griekse Eilanden

De Ionische Zee ligt tussen Griekenland en Italië. In deze zee liggen de Ionische eilanden. Deze groep eilanden wordt vaak de ‘Eptanissa’ (zeven eilanden) genoemd. Het gekke is dat de Ionische eilandengroep helemaal niet uit zeven eilanden bestaat, maar uit twaalf eilanden. De eilanden beslaan gezamenlijk 2.300 vierkante kilometer en staan vooral bekend om de helderblauwe zee met prachtige, groene bergen op de achtergrond. Tot de grote Ionische eilanden behoren: Corfu, Lefkas, Kefalonia, Ithaka, Paxi, Zakynthos en Kythira.
De kleinere Ionische eilanden zijn: Othoni, Matharki, Erikoussa, Abtipaxi, Meganisi, Kalamos en Kastos.

Dit zijn niet alle eilanden van Griekenland, want in de Middellandse Zee ligt ook nog het grote en zeer toeristische eiland Kreta. Bovendien liggen er ook nog een heleboel Griekse eilanden in de Egeïsche Zee. In de Egeïsche Zee liggen vijf belangrijke Griekse eilandengroepen: De Cycladen, De Sporaden, De Dodekanesos, De Saronische Eilanden en De Noord-Egeïsche Eilanden.

De bekendste eilanden in de Egeïsche Zee zijn: Mykonos (Cycladen), Santorini (Cycladen), Rhodos (Dodekanesos), Kos (Dodekanesos) en Samos (Noord-Egeïsche Eilanden).

Allinclusive

All-inclusive Griekenland staat gelijk aan: tot in de puntjes verzorgd op vakantie gaan. Werkelijk alles is voor je geregeld van de drankjes en de snacks op het terras tot aan het hele avondmaal. All-inclusive Griekenland reizen zijn ideaal voor verliefde koppels, individuele reizigers en gezinnen met kinderen, want tijdens een all-inclusive vakantie naar de Griekse eilanden krijg je meteen waar je behoefte aan hebt op welk moment dan ook.

Het voordeel van een all-inclusive vakantie is niet alleen dat je geheel verzorgd op vakantie kunt gaan, maar ook dat je vooraf exact kunt inschatten wat je vakantie naar Griekenland gaat kosten. Omdat alles inclusief is, heb je namelijk geen ‘extra’ kosten meer voor etentjes, drankjes op het terras enzovoorts. Zo kom je niet gauw voor financiële verrassingen te staan tijdens een all-inclusive Griekenland.

Last minutes naar de Griekse eilanden houden in dat je vandaag beslist om op vakantie te gaan en morgen kunt vertrekken. Last minutes Griekenland gaan vaak naar de populaire Griekse eilanden zoals last minute Rhodos, Kos en Kreta. Naar minder toeristische eilanden zoals Mykonos en Zakynthos gaan ook last minute reizen. Last minutes zijn vaak goedkoper dan ‘normale’ vakanties naar de eilanden van Griekenland. Reisorganisaties laten hun prijzen op het laatste moment meestal laten zakken, omdat ze bang zijn dat de reizen anders helemaal niet meer geboekt worden. Heb je vakantie en regent het in Nederland? Dan boek je een last minute naar één van de Griekse eilanden en zit je binnen no time en voordelig in de Griekse zon.

 

Pin It on Pinterest