Egypte vakantie klimaat en tips

In het noordoosten van Afrika ligt het prachtige Egypte, waar vele toeristen jaarlijks hun vakantie doorbrengen. Het land kent 85 miljoen inwoners, waarvan er 13 miljoen in de hoofdstad Caïro wonen. Gezien de zogenaamd ‘zonzekere’ badplaatsen alsook de schitterende historische bezienswaardigheden, is Egypte zowel voor cultuurliefhebbers als zonaanbidders de perfecte bestemming. Wanneer je een vakantie naar Egypte wilt boeken, kun je kiezen uit een aantal populaire vakantieoorden. Een van de bekendste badplaatsen is Hurghada, waar je heerlijk kunt genieten van de zon, zee en het strand. Hurghada kent een gezellige toeristische drukte en dankzij de prachtige onderwaterwereld is deze plaats ook erg in trek bij duikers en snorkelaars.

Egypte tips

Duikers en andere natuurliefhebbers kunnen eveneens hun hart ophalen in Sharm-el Sheikh, en badplaats gelegen op het Egyptische schiereiland Sinaï. Het prachtige zeeleven en de schitterende koraalriffen van de Rode Zee zijn een belangrijke toeristische trekpleister. Sharm-el Sheikh kent vele hotels in de stad en heeft een eigen vliegveld. Ten noordoosten van Sharm-el Sheikh ligt de badplaats Dahab, alwaar de hotels direct aan zee gelegen zijn en je van een schitterend uitzicht kunt genieten. Het zal je niet verbazen dat ook hier watersportliefhebbers graag naartoe komen: ‘The Blue Hole’ en ‘The Canyon’ zijn vermoedelijk de mooiste duikplekken van Egypte. Het toerisme is in Dahab iets minder massaal dan in Hurghada en Sharm-el Sheikh, voor degenen die een wat rustiger omgeving prefereren.

Voorts zijn de hoofdstad Caïro en de stad Luxor voor cultuurliefhebbers fantastische bestemmingen. Net buiten de hoofdstad bevinden zich de piramides van Gizeh, die behoren tot de zeven wereldwonderen. Ook staan beide plaatsen bekend om hun eeuwenoude kerken, moskeen, graftombes en meer.

Klimaat in Egypte: beste reisperiode

Wanneer je een vakantie naar Egypte boekt, ben je welhaast verzekerd van zonneschijn. In de winter is het nog altijd rond de 20 graden Celsius, terwijl in de zomer de temperatuur aan de Rode Zee en in het binnenland makkelijk kan oplopen tot 35 tot 40 graden Celsius. Regen valt er zelden in Egypte. Egypte is bij toeristen voornamelijk in trek als zonbestemming tijdens de herfst, winter en lente. Wie niet van de hitte houdt, kan een bezoek aan het land in de maanden mei tot en met september beter vermijden. Wel koelt het ’s nachts het hele jaar door behoorlijk af.

Pin It on Pinterest