Vakantie Fuerteventura

Fuerteventura is onderdeel van de Canarische eilanden. Deze eilandengroep hoort bij Spanje en ligt op ongeveer 100 kilometer van de noordwestkust van Afrika. Het eiland Fuerteventura heeft een oppervlakte van 1660 vierkante kilometer en is daarmee het op een na grootste eiland van de Canarische Eilanden. Er wonen ruim 100.000 mensen op Fuerteventura, maar daarnaast komen er het gehele jaar door vele toeristen het eiland bezoeken voor een ontspannen zonvakantie. Gezien het aangename klimaat is Fuerteventura naast de zomer ook een ideale ‘winterzonbestemming’.

Bezienswaardigheden Fuerteventura

Wanneer je naar Fuerteventura gaat, is het natuurlijk heerlijk om te genieten van de zon, zee en het strand. Echter, het eiland heeft meer te bieden dan dat. Hieronder geven we je dan ook een aantal bezienswaardigheden, welke absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken!

De vroegere hoofdstad van Fuerteventura is Betancuria, en kent een aantal bijzonder historische bouwwerken. Met name de kerk ‘Santa Maria’ is een pareltje, waar je je ogen uitkijkt. Ook heb je vanaf Mirridor de Morrovelosa een prachtig uitzicht over vrijwel het gehele eiland.

Ook het vissersdorp El Cotillo is een fijn oord om te bezoeken. Je vindt hier een oude en een nieuwere haven, waar je gezellig een drankje kunt nemen of een hapje kunt eten. Uiteraard is de culinaire specialiteit hier vis. Heerlijk!

Stranden van Fuerteventura

De stranden van Corralejo zijn de mooiste stranden van Fuerteventura. Hier kunnen watersportliefhebbers zich naar hartenlust uitleven. Vooral surfen is hier ontzettend populair. De stad Correlejo is zelf ook een hele plaats om je te begeven. Ook hier is een haven en een gezellige oude binnenstad.

Het grootste natuurpark van Fuerteventura is het Parque National de Jandía. Het park is gelegen op het schiereiland Jandía. Je vindt hier tevens de grootste berg van het eiland, te weten La Zarza. In het natuurpark zie je vele bijzondere vogel- en plantensoorten.

Klimaat in Fuerteventura

Van alle Canarische Eilanden is Fuerteventura het zonnigste eiland. Echter, vanwege de relatief sterke wind afkomstig uit het noordoosten zijn de temperaturen meestal niet onaangenaam hoog. Er valt het gehele jaar door weinig regen op het eiland, maar de kans op regen neemt toe vanaf de maand november. In de wintermaanden is de gemiddelde temperatuur zo’n 20 graden Celsius, in het voorjaar tussen de 20 en 25 graden en in de zomer zo’n 25 tot 27 graden. Gezien het aantrekkelijke klimaat is een bezoek aan Fuerteventura dus het gehele jaar door te plannen.

Pin It on Pinterest