Stedentrip Turijn

Turijn is een uitstekende optie voor liefhebbers van lekker eten en fijne wijnen. De stad staat vooral bekend om het slowfood en de verrassende lokale wijnen. Echter, je kunt er ook tal van bezienswaardigheden vinden, mooie gebouwen bewonderen en natuurlijk shoppen in de leuke winkelstraten. Turijn is zonder meer een unieke bestemming voor een stedentrip. Je maakt er kennis met imposante barokke paleizen, een diversiteit aan musea en een prachtig decor met de Alpen op de achtergrond. Meer kan een mens zich eigenlijk niet wensen.

Bezienswaardigheden van Turijn

De stad is geweldig om te bezoeken in alle seizoenen van het jaar. De Alpen omringen de stad en dat betekent dat je er in de winter op korte afstand van de populaire skigebieden verblijft. In de zomer kun je natuurlijk genieten van de vele terrasjes in de stad, welke voornamelijk te vinden zijn rond de diverse grote pleinen waar altijd wel iets te zien of te doen is. Het mooie van de stad is wel dat je zelfs bij regenachtig weer niet binnen hoeft te blijven. Veel straten in de stad hebben een overkoepeling met arcaden, waardoor de weersomstandigheden de pret zeker niet hoeven te drukken. Hou je van het bezoeken van tentoonstellingen? Dit kun je uitstekend doen in het Palazzo Cavour. Dit barokke paleis werd in 1729 gebouwd en is een bezienswaardigheid op zich. Een mooi museum om te bezoeken is het Egyptisch Museum, waar je meer leert over de rijke geschiedenis van de Egyptische kunst.

Turijn tips

Midden in Turijn kun je een bezoek brengen aan een eeuwenoud paleis, het Palazzo Madama, waar je ook een flinke kunstcollectie kunt bewonderen. Het gaat hier overigens niet alleen om kunstwerken, maar je kunt er ook heen om prachtige sieraden en aardewerken te bekijken. In de Galleria Sabauda kun je de collectie kunstwerken van de Savoies bewonderen. De Savoies bezaten in vroegere tijden alle barokke paleizen die in de stad te vinden zijn. Het Filmmuseum is een belevenis voor het hele gezin en mag dan ook eigenlijk niet overgeslagen worden tijdens een stedentrip in Turijn. Ieder jaar weer komen er veel pelgrims naar Turijn om het doodskleed van Christus te bewonderen in de Duomo di San Giovanni. Deze kerk is prachtig om te zien en blijft, ondanks dat inmiddels is bewezen dat het niet de echte lijkwade van Christus is, een bijzondere bestemming voor velen.

Stedentrip naar Turijn

Vanuit Turijn zijn ook tal van leuke uitstapjes te maken naar bezienswaardigheden. Denk aan de Basilica di Superga, de Sacra di San Michele, La Palazzina di Caccia di Stupinigi en Castello di Rivoli. Een stedentrip naar Turijn is veelzijdig, inspirerend en zonder meer onvergetelijk.

Pin It on Pinterest