Stedentrip München

Ontdek de hoogtepunten uit de Beierse historie in München. Deze stad heeft ontzettend veel historische gebouwen die je meevoeren naar verleden tijden. Daarnaast zijn er mooie paleizen te vinden en kun je een bezoek brengen aan een heel scala aan musea. In ieder seizoen van het jaar kun je uitstekend toeven in München. Doordat het nabij de Alpen ligt kun je er ook goed verblijven voor een leuke skiuitje. In de zomer kun je er vooral heel veel genieten van al het moois om je heen. Kortom, een stedentrip naar München kan altijd!

Bezienswaardigheden van München

Bierliefhebbers kunnen zich helemaal uitleven in München. De stad staat vooral bekend om de vele bierhallen en biertuinen. Je kunt overal bieren proeven en natuurlijk leer je ook meer over het ontstaan van de diverse bieren. Ben je niet zo’n drankliefhebber, maar bezoek je de stad echt om kennis te maken met de mooie gebouwen? Dan zijn de paleizen van München zeker de moeite waard. Je kunt het indrukwekkende paleizencomplex Residenz bezoeken, dat werkelijk immens groot is, maar een bezoek aan het kleinere Nymphenburg Paleis is ook absoluut de moeite waard. Dit zomerpaleis is, samen met Residenz, het enige overgebleven bouwwerk uit de tijd dat de Wittelbachers het voor het zeggen hadden in Beieren. Op de Marienplatz kun je het Neues Rathaus, ofwel het Nieuwe Raadhuis, vinden. Het enorme klokkenspel van het gebouw telt maar liefst 43 klokken. In de zomer kun je hier een prachtig schouwspel bewonderen. Om 11.00, 17.00 en 21.00 uur komen er 32 kleine figuurtjes tot leven in de klokkentoren. Dit zijn de kuipers en de ridders die een bijzondere show weggeven op een hoogte van 85 meter.

Stedentrip naar München

München is te vinden in het zuidoosten van Duitsland en is de Beierse hoofdstad waar vooral veel traditionele biertuinen te vinden zijn. Er zijn ontzettend veel horecagelegenheden te vinden in de stad en je hoeft zeker niet lang te zoeken voor je een leuke winkel vindt om lekker in te struinen. Er zijn diverse leuke markten te bezoeken, waaronder ook een gezellige culinaire markt en een bezoek aan de bekende Englischer Garten maakt een stedentrip naar München helemaal af. Deze Engelse tuin is ideaal om de drukte van de stad even achter je te laten om te genieten van absolute rust en ontspanning.

Pin It on Pinterest