Stedentrip Milaan

Een stedentrip naar Milaan is natuurlijk een droom voor elke liefhebber van design en fashion. Milaan is de stad waar het allemaal gebeurt als het gaat om mode en trends. Het zal je dan ook niet verbazen dat je hier dagenlang kan shoppen zonder ook maar één winkel tweemaal te bezoeken. Echter, deze Europese modestad heeft nog veel meer te bieden, zoals een breed scala aan historische monumenten, talloze uitgaansgelegenheden en indrukwekkende musea.

Bezienswaardigheden van Milaan

Eerlijk is eerlijk, stedentrips naar Milaan staan toch echt vooral in het teken van shoppen. Maar, de modestad heeft uiteraard meer te bieden dan enkel honderden winkels op het gebied van trends, mode en design. In Milaan is namelijk ook de grootste gotische kathedraal van de hele wereld te vinden. Direct aan het Piazza del Duomo, centraal in de stad, is deze indrukwekkende Doumo di Milano te vinden. De bouw van deze kathedraal begon al in 1386, maar de bouw was pas volledig voltooid in vorige eeuw. Echter, de meeste delen van de kerk moesten toen alweer opnieuw worden gerestaureerd. Je kunt de kathedraal aan de buitenzijde bewonderen, maar de binnenkant is eigenlijk nog mooier. Je kunt ook helemaal naar boven om van het uitzicht te genieten.

Een andere kerk die je tijdens een stedentrip naar Milaan niet over het hoofd mag zien is de Santa Marie delle Grazie. Het wereldberoemde schilderij van Leonardo da Vinci, Het Laatste Avondmaal, werd in de eetzaal van deze kerk geschilderd. Milaan maakt ook op het gebied van architectuur een bijzondere indruk. Er zijn veel historische panden te vinden, maar er zijn ook hypermoderne bouwwerken te vinden. Bezoek oude paleizen en ga na een dag sightseeing heerlijk eten in een Italiaans specialiteitenrestaurant. Om af te sluiten kun je natuurlijk nog een gezellige bar of discotheek opzoeken.

Stedentrip naar Milaan

In Milaan draait het voor een groot deel toch om zien en gezien worden. Het is één grote modeshow. Veel bekende ontwerpers, zoals bijvoorbeeld Versace en Armani, komen uit Milaan. Daarnaast zijn er natuurlijk ook talloze kleinere designers in de stad te vinden. Ga je niet naar de stad om te shoppen, dan is het al een heerlijkheid om alleen maar urenlang te struinen langs de vele grootse etalages. Een stedentrip naar Milaan betekent eigenlijk gewoon dat je in korte tijd heel erg verliefd wordt op deze stad.

Pin It on Pinterest