Stedentrip Maastricht

Ben jij van plan om binnenkort een stedentrip te boeken, maar blijf je liever in Nederland? Dan is een korte vakantie naar het prachtige Maastricht, de ideale oplossing. Maastricht geeft wel het gevoel van het buitenland af, mede door de unieke middeleeuwse architectuur. Zeker de binnenstad ademt historie, daarnaast wachten er tal van mooie bezienswaardigheden en activiteiten. Deze Limburgse stad is ook geschikt voor een weekend vol winkelen. De ontspannende sfeer, drukke terrasjes en geweldige sfeer maakt een stedentrip naar Maastricht tot een klein feestje. Geniet van de Bourgondische hapjes in één van de restaurants en drink een kopje koffie in één van de vele ‘kaffees’.

Weekend Maastricht

Een weekendje er tussenuit, dat kan prima in Maastricht. Ontdek Limburg, geniet van de historie in de Limburgse hoofdstad en kom helemaal tot rust. In Maastricht is er voor iedereen wat te doen, te beleven en te ontdekken. Breng een bezoekje aan de ‘Bisschopsmolen’, deze dateert uit de elfde eeuw. Momenteel is de toren in gebruik voor het malen van meel, wat gebruikt wordt om de bekende vlaaien te bakken. Nergens kan je zo’n lekker stuk vlaai eten, als op het Vrijthof in Maastricht.

De meest bekende bezienswaardigheid van de stad is de ‘Sint-Servaasbrug’. Deze brug komt uit de dertiende eeuw en is daarmee de oudste brug van ons land. Wat ook een bezoek waard is, dat is de basiliek, deze is gevestigd bij het Vrijthof.

Cultuur in Maastricht

Maastricht is in verhouding met andere steden, een redelijk goedkope vakantiebestemming. De stad ademt geschiedenis, zeker in de buurt van het oude stadscentrum is er veel te bezichtigen. Neem eens een kijkje bij het ‘Onze Lieve Vrouweplein’. Hier is het mogelijk om de ‘Onze Lieve Vrouwebasiliek’ te bezichtigen, dit is overigens een rijksmonument. Geniet van de Romaanse stijl, waarin deze kerk gebouwd is. In de basiliek staat een speciaal orgel, dat al sinds het jaar 1650 in gebruik is.

Pin It on Pinterest