Stedentrip Luik

De Belgische stad Luik beschikt over veel allure en charme, daardoor is het een meer dan geschikte bestemming voor een stedentrip. Deze stad ligt op maar dertig kilometer van Maastricht af, daardoor kunnen deze twee steden gemakkelijk gecombineerd worden tijdens een korte vakantie. Veel jongeren komen graag naar Luik, vanwege de ruime keuze aan uitgaansgelegenheden. Daarnaast kan hier ook prima gewinkeld worden en kan er een lekker hapje worden gegeten in één van de lunchrooms of restaurantjes.

Luik kent een ontzettend gezellige binnenstad, waar van alles te doen is voor jong en oud. Struin langs de winkel en ga op zoek naar een leuk cadeautje. Drink een kopje koffie in één van de cafés of eet een hapje in één van de vele restaurants. Cultuurliefhebbers kunnen vol op genieten in een musea, waar prachtige collecties te vinden zijn van het Koninklijke Opera. Net buiten de stad staan mooie wandelroutes, deze brengen de wandelaar over het heuvellandschap van Luik.

Levendig Luik

Luik is een stad met meerdere gezichten. Waar het vroeger een rustige stad was, wonen er nu ontzettend veel Belgische en Nederlandse studenten. Daardoor zijn er steeds meer uitgaansgelegenheden bijgekomen, maar ook restaurantjes en cafés. Luik is gemakkelijk bereikbaar met de auto, maar ook zeker met de trein. Stap uit in het nieuwe treinstation in de stad, deze is ontworpen door de zeer bekende architect Santiago Calatrava.

Grote markt in Luik

Ben jij doordeweeks in Luik? Ga dan op de woensdagochtend naar de beroemde markt ‘La Batte’. Deze markt beschikt over honderden kraampjes, waar van alles te koop is. De markt is gevestigd langs de Maas en dat zorgt voor een unieke belevenis. Er staat ook op vrijdagochtend een markt in de wijk Outremeuse, het gaat dan om een wat kleine brocantemarkt.

Belgische keuken

België is het land van de lekkernijen en daar kan jij mooi gebruik van kanen tijdens een stedentrip in Luik. Koop een heerlijke Luikse wafel met een aardbei en wat slagroom. Bezoek één van de chocolatiers en proef van deze beste chocola ter wereld. Stap een restaurant binnen en bestel een plaatselijke specialiteit. Het is één en al genieten in Luik!

Pin It on Pinterest