Stedentrip Istanbul

Istanbul is een prachtige stad waar veel contrasten te vinden zijn. Dit is ook niet vreemd, want de stad ligt zowel in Azië als in Europa. Dit betekent dat je veel culturen kunt vinden in deze plaats. Je vindt er indrukwekkende Ottomaanse paleizen, sfeervolle bazaars, Turkse badhuizen en natuurlijk ook talloze winkeltjes, restaurantjes en discotheken. Een stedentrip naar Istanbul is ronduit inspirerend. Er is veel te zien, te doen, te proeven en te ruiken. Je hoeft je er absoluut geen seconde te vervelen.

Bezienswaardigheden van Istanbul

Het voormalig paleis van de sultan, het Topkapi Paleis, is de absolute trekpleister van Istanbul. Dit enorme complex biedt tegenwoordig ruime aan een voormalige harem en aan diverse musea die voor velen zeer interessant zijn. Als je een stedentrip naar Istanbul maakt om lekker te gaan shoppen, dan doe je dit het best op de Grote Bazaar. Hier zijn honderden leuke kraampjes en winkeltjes te vinden. Het is belangrijk om hier goed te onderhandelen over de prijs. De prijzen staan hier nooit vast en er wordt van je verwacht dat je gaat afdingen. Doe dit ook zeker, anders betaal je veel te veel.

Grote Bazaar

De straten van de Grote Bazaar zijn voor een groot deel overdekt, waardoor je ook met slechter weer lekker kunt shoppen. Een andere bijzondere bezienswaardigheid in de stad is de Sultanahmet moskee, ook wel de Blauwe Moskee genoemd. Deze moskee is de grootste van Istanbul en heeft als enige moskee ter wereld zes torens. De Blauwe Moskee, te vinden bij de Hagia Sofia, dankt de naam aan het feit dat de moskee van binnen volledig betegeld is met kleine blauwe tegeltjes. Als je bij deze moskee bent, dan kun je direct ook een bezoek brengen aan de Hagia Sofia. Deze van oorsprong Christelijk-orthodoxe kerk is veranderd naar een moskee na de val van Constantinopel. Het gebouw stamt uit de periode tussen de jaren 532 en 537 en is tegenwoordig een museum.

Stedentrip naar Istanbul

Een stedentrip naar deze prachtige stad staat bol van de cultuur, avontuur, sfeer en gezelligheid. Bezoek de vele koffiehuizen, geniet van de unieke handel op straat, ontdek de meest inspirerende winkeltjes en ontmoet mensen die zeer vriendelijk en gastvrij zijn. In Istanbul kan het allemaal. Je kunt goed zien waar de lijn loopt tussen Europa en Azië. De Bosporus scheidt deze twee werelddelen van elkaar. Je ziet duidelijke verschillen. Zo zijn de mensen aan de Aziatische kant traditioneler en meer gericht op het islamitische dan het westelijke deel van de stad. Ontdek het zelf tijdens een stedentrip naar Istanbul.

Pin It on Pinterest