Stedentrip Edinburgh

Edinburgh is een stad die je eigenlijk direct op een ansichtkaart kunt plakken, zo mooi. Deze stad is aanzienlijk populairder geworden na de komst van de boeken en films van Harry Potter. Deze interessante jongen is er namelijk geboren. Echter, de Schotse stad heeft nog zoveel meer te bieden. Liefhebbers van theater, musea, muziek, monumenten en historie kunnen hier echt hun hart ophalen. Edinburgh heeft alles, van een middeleeuws kasteel tot moderne architectuur. Een stedentrip naar Edinburgh zal gegarandeerd je hart veroveren.

Bezienswaardigheden Edinburgh

Ieder jaar bezoeken vele toeristen de stad in augustus, wanneer heel Edinburgh in het teken van opera, theater, dans, muziek en boeken staat. In deze maand vinden de Edinburgh Festivals plaats, met onder meer het filmfestival en het boekenfestival. De stad is een ideaal decor om urenlang te wandelen. Ontdek de kleinste kronkelende straatjes en steegjes, proef de unieke sfeer en eindig in een sfeervolle bar voor een lekker drankje. De Schotse kroonjuwelen zijn absoluut echte eyecatchers. Je kunt ze bewonderen in het middeleeuwse kasteel, Edinburgh Castle, dat midden in het centrum staat.

Edinburgh tips

Er zijn nog veel meer interessante bouwwerken te bewonderen in de stad. Denk aan kathedralen, prachtige paleizen, unieke woningen en onvergetelijke monumenten. Je proeft de historische sfeer in een nieuw decor en maakt kennis met een enorme dosis gastvrijheid en vriendelijkheid van de locals. Net buiten de stad kun je een bezoek brengen aan Arthur’s Seat. Deze vulkanische berg biedt een aangenaam gevoel van rust. Je kunt de wandeling naar de top maken over een bijzonder pad. Het begin van dit pad is te vinden bij het Palace of Holyroodhouse. Tijdens een stedentrip kun je overdag heerlijk gaan winkelen, musea bezoeken of bezienswaardigheden gaan bewonderen, terwijl je avonden in het teken kunnen staan van het theater of livemuziek in een gezellige pub. Je kunt je dagen volledig vullen met leuke uitjes en activiteiten in de stad.

Stedentrip naar Edinburgh

Edinburgh ligt direct aan de Noordzee, in het oosten van Schotland en is een stad met vele bijzondere highlights. De stad is natuurlijk ideaal om alle verhalen uit de boeken van Harry Potter te belonen met beeld. Je kunt hier zien waar de verhalen over gaan. Niet alleen is de hoofdpersoon geboren in deze stad, de schrijfster, J.K. Rowling, heeft de boeken hier ook geschreven. Dat maakt de stad eigenlijk nog unieker, zeker gezien de enorme populariteit van Harry Potter. Overigens hebben meer schrijvers hier hun boeken geschreven. Zo is Sherlock Holmes ook tot stand gekomen in Edinburgh. Dit geeft toch wel aan hoe inspirerend de stad is en juist dat maakt een stedentrip naar Edinburgh zo uniek.

Pin It on Pinterest