Stedentrip Chicago

Heb je altijd al een keer een stedentrip naar Amerika willen doen? Chicago is een gave bestemming. Er is ontzettend veel te doen in deze stad en het barst er daarom ook van de toeristen. Natuurlijk niet zoveel als in New York, maar Chicago is toch zeker meer dan de moeite waard. Chicago is de op twee na grootste stad van de Verenigde Staten. De afkomst van de bevolking van de stad loopt erg uiteen: zo wonen er 37% mensen met een Afro-Amerikaanse afkomst en is 25% van de bevolking Hispanic of Latino. Ook wonen er Chinezen en Japanners in de stad. Uiteraard wonen er ook nog Amerikanen! De stad heeft verschillende leuke bezienswaardigheden die je kunt bekijken tijdens een stedentrip.

Beste reistijd

April tot en met oktober wordt gezien als de beste reistijd voor de stad. Tijdens deze maanden komt ook de bevolking graag naar buiten. In de overige maanden is het namelijk vrij koud en tijdens de kerst vriest het dan ook vaak. De maanden mei, juni en september vallen net buiten het hoogseizoen en zijn daardoor goedkoper. De temperatuur is dan aangenaam en bovendien worden er in deze tijd ook veel festivals georganiseerd. In de winter kan het in Chicago behoorlijk koud zijn, maar in de winter is het ook super gaaf. De oevers van Lake Michigan zijn ontzettend gaaf als er een laagje ijs overheen ligt. Maar ook in de zomer is Chicago een prima bestemming. In het Millennium Park worden namelijk gratis concerten gegeven tijdens de zomeravonden.

Bezienswaardigheden in Chicago

In de bruisende stad vind je diverse leuke bezienswaardigheden, waaronder musea, architectuur en het gezellige nachtleven. Ook heeft de stad verschillende leuke stadsparken waar je van alles kunt doen, waaronder een dierentuin bezoeken.

Navy Pier

De Navy Pier is ongeveer een kilometer lang én is vrijwel altijd drukbezocht. In 1914 werd het gebouwd voor de scheepvaart en voor de entertainment. Tegenwoordig staat er ook een reuzenrad, verschillende musea en een theater. Regelmatig worden er tentoonstellingen en vuurwerkshows georganiseerd.

Field Museum of Natural History

Als je van geschiedenis houdt, is dit museum een aanrader. Je vindt hier maar liefst 21 miljoen voorwerpen, met verschillende onderwerpen zoals dinosaurussen, opgezette dieren en voorwerpen die indianen vroeger gebruikten.

Willis Tower

Deze wolkenkrabber is 25 jaar lang de hoogste ter wereld geweest. Op de 103e verdieping, zo’n 412 meter boven grond, heb je een prachtig observatiedek. Het uitzicht over de stad is fantastisch! Tijdens je stedentrip naar Chicago mag je dit niet missen, tenzij je hoogtevrees hebt.

Water Tower

Van Willis Tower naar Water Tower: nog zo’n opvallende verschijning in de stad. De watertoren werd oorspronkelijk gebouwd om water vast te houden voor mogelijke brandbestrijding.

The Shedd Aquarium

The Shedd Aquarium is een indrukwekkend aquarium die meer dan 25.000 vissen herbergt. Ook vind je er verschillende zoogdieren, vogels, slangen, insecten en amfibieën.

Michigan Avenue

Michigan Avenue is de meest bekende straat van Chicago. Je vindt hier verschillende luxueuze winkels, goede restaurants en hotels. Vlakbij vind je ook een winkelcentrum en de Water Tower.

De vele stadsparken

Chicago heeft ontzettend veel verschillende stadsparken. Het meest bekende park is het Millennium Park. Dit park heeft zijn naam te danken aan het millennium: in 2000 werd het park opgericht om dat te vieren. Er worden hier vaak festivals, concerten en exposities georganiseerd.

Een ander leuk park is het Lincoln Park. Dit grenst aan Lake Michigan. Je vindt hier onder andere een dierentuin, een historisch museum en een openluchttheater. Het museum over Afrikaans-Amerikaanse geschiedenis is erg bijzonder.

Chicago Loop

Chicago Loop is het historisch en commercieel centrum van de stad. Ook hier vind je enkele musea en kun je er opera’s en musicals bezoeken.

Wat doen?

Chicago heeft geen typische bezienswaardigheden waar je de stad gelijk aan herkent. New York heeft dat met het vrijheidsbeeld en Washington heeft dat met het witte huis. Toch heeft Chicago wel een aantal gave bezienswaardigheden. Voor de liefhebbers van architectuur zijn er diverse musea, zoals bijvoorbeeld The Art Institute of Chicago. Een ander gave plek in Chicago is het Millennium Park. Het is park is aangelegd op een voorgaand rangeerterrein. Je vindt hier diverse soorten kunstwerken, zoals Cloud Gate. Hier vertoeven zowel de locals als toeristen. Vergeleken met andere steden in de VS is Chicago is een relaxte stad. Men is hier een stuk minder gehaast dan in bijvoorbeeld New York.

De kosten

Chicago is geen goedkope stad, dus je moet wel uitgaan van een behoorlijk budget. De hotels zijn doorgaans vrij prijzig en bij sommige attracties moet je geld betalen. Je kunt van te voren een Exlorer Pass of een Go Card aanschaffen om korting te verkrijgen op de attracties in de stad. De Explorer Pass is voor 3 tot 5 attracties en de Go Card is onbeperkt voor het aantal dagen dat je de kaart vastlegt.

Pin It on Pinterest