Stedentrip Casablanca

Casablanca is een stad in het westen van Marokko. Letterlijk vertaald betekent de stad ‘Wit Huis’, omdat het bekend staat om de vele witte gebouwen. Casablanca heeft ongeveer 3,3 miljoen inwoners en is daarmee ook de grootste stad van het land. De stad heeft een aantal leuke bezienswaardigheden en daarmee is het een leuke vakantiebestemming.

Klimaat en beste reistijd

De stad heeft, door de ligging aan de Atlantische Oceaan, een Middellandse Zeeklimaat. Er zijn koele en vochtige winters en in de zomer is het erg droog en warm. In de maanden juli en augustus valt er bijna geen regen, maar het is dan ook ontzettend warm. Eigenlijk te warm voor een stedentrip of vakantie naar de stad. Je kunt daarom het beste gaan in mei of juni. Tijdens deze maanden is het heerlijk warm en valt er ook maar weinig regen.

Bezienswaardigheden in Casablanca

Casablanca staat bekend om een aantal leuke bezienswaardigheden. Je vindt er typisch Islamitische bezienswaardigheden, zoals moskeeën, maar ook heeft de stad een bekende kathedraal. De stad heeft tevens een aantal mooie pleinen, met onder andere het plein van de Verenigde Naties.

Plein van de Verenigde Naties

Het Plein van de Verenigde Naties werd in 1920 ontworpen door Joseph Marrast, een Franse architect. Elk weekend worden hier gezellige geluids- en lichtshows georganiseerd. De grote fontein in het midden van het plein wordt opgelicht met lichtstralen.

Cathédrale Sacré-Coeur

Als je aan Marokko denkt, denk je niet gelijk aan een kathedraal. Toch heeft Casablanca een prachtige kathedraal in de stad. De authentieke kathedraal is gebouwd in 1930, toen Marokko nog deel uitmaakte van Frankrijk. De stad had destijds zo’n 40.000 (Franse) katholieke bewoners.

Haven van Casablanca

De Haven van Casablanca is een belangrijke, grote haven voor het land. De kunstmatige haven kan worden gerekend tot één van de grootste ter wereld. Je vindt er een lange pier van zo’n drie kilometer waar je een prachtig uitzicht hebt.

Habbous

Alhoewel Souks vanzelfsprekend is in Marrakech, vind je het (nog) niet zoveel in Casablanca. In Habbous vind je de traditionele winkeltjes waar je onder andere olijven, gebak, schoenen, theepotten of antiek kunt kopen.

Hassan II Moskee

De Hassan II Moskee is waarschijnlijk de meest bezochte bezienswaardigheid van Casablanca. Deze mag je tijdens je vakantie op stedentrip naar de stad dan ook absoluut niet missen. Je vindt de grote moskee in het noorden van de stad. De minaret is zo’n 200 meter hoog en daarmee is deze moskee het hoogste religieuze gebouw ter wereld. Deze moskee is ook één van de grootste moskeeën ter wereld. Alleen in Mekka staat een die nog groter is. De moskee heeft een gebedsruimte die plaats biedt aan zo’n 25.000 mensen. Naast de gebedszaal vind je er ook een koranschool, museum, bibliotheek en een badruimte. Het gebouw is voor een moskee nog relatief nieuw. Het religieuze gebouw werd in 1989 gebouwd als geschenk aan koning Hassan II voor zijn 60ste verjaardag.

Centrale Markt

De Centrale Markt in Casablanca is een gezellige markt met diverse kraampjes. Je kunt er onder andere bloemen, fruit, groenten, vlees en vis kopen. Het wordt niet alleen door toeristen drukbezocht, maar ook door de lokale bevolking. Dat is zeker de moeite waard!

Pin It on Pinterest