Stedentrip Brugge

Een geweldige stedentrip hoeft niet ver weg te zijn. Heb jij weleens aan België gedacht en dan in het specifiek Brugge? Deze stad wordt ook wel het ‘Venetië van het Noorden’ genoemd en dat heeft vanzelfsprekend een reden. De Belgische stad beschikt over tal van eeuwenoude gebouwen, de meeste uit de tijd van de Middeleeuwen. Wandel langs de oude kanalen en ontdek de prachtige historische straatjes. Deze unieke stad is gemakkelijk bereikbaar vanuit Nederland, maar geeft toch een welverdiend vakantiegevoel af. Ontdek tijdens een stedentrip in Brugge, het echte België. Drink een plaatselijk gebrouwen biertje, bezoek een chocolaterie en proef een echte Belgische wafel met een beetje slagroom. Het zal een geweldige stedentrip worden in het mooie Brugge. Brugge kan niet anders worden omschreven als een stad vol schoonheden. He is dan ook niet voor niets dat het historische centrum van Brugge in het geheel op de UNESCO Erfgoedlijst is geplaatst. Dit gebeurt niet snel, maar Brugge heeft het zonder meer verdiend. De stad is eigenlijk vrij klein, maar het biedt ruimte aan een enorme dosis kunst, cultuur, natuur en geschiedenis. Brugge heeft zoveel bezienswaardigheden en activiteiten dat je je tijdens een stedentrip echt geen seconde zal vervelen.

Hoogtepunten van Brugge

Brugge is niet alleen bekend om de indrukwekkende binnenstad, maar staat ook bekend als dé stad op het gebied van echte chocolade en kant. Je kunt er de mooiste kanten producten kopen en in deze stad proef je de heerlijkste chocolade ter wereld. Daarnaast heb je een rijke keuze aan bieren op de talloze sfeervolle terrassen in de stad. Er zijn dan ook maar liefst ruim vierhonderd Belgische bieren die het proeven meer dan waard zijn. Ga je met je partner een stedentrip naar Brugge maken? Dan zou je zeker moeten kennismaken met het begijnhof. Dit romantische hof bestaat al sinds de dertiende eeuw en wordt bewoond door de nonnen die behoren tot de Orde van de Sint-Benedictus. Je kunt hier genieten van een rustgevende binnentuin, indrukwekkende gevels, het schattige begijnhuisje met het pittoreske museum, de prachtige duiventoren en, niet te vergeten, de begijnhofkerk. Loop door het oude gedeelte van Brugge en geniet van al het moois om je heen. Kom je met de kinderen naar de stad, dan hoef je jezelf geen zorgen te maken over eventueel verkeer. Het grootste gedeelte van Brugge is namelijk autovrij, er rijden alleen wel af en toe paardenkoetsen voorbij. Het is natuurlijk ook mogelijk om zelf een tocht in één van deze koetsen te maken. Een ontzettend leuke ervaring voor het hele gezin.

Natuurlijk heeft ook Brugge een Grote Markt. Hier kun je tevens enkele mooie gebouwen bewonderen. Je vindt hier bijvoorbeeld het welbekende Belfort met de hoge toren, welke bekend staat om het feit dat deze scheef staat. Vanaf het plein kan je een mooie rit met een paardenkoets maken. Brugge staat ook bekend om het zogenaamde Godshuis, welke te vinden is in het Kantmuseum. Het Kantmuseum is natuurlijk een belevenis op zich. Hier kun je kennis maken met de productie van het kant en kun je de kantklossers aan het werk zien. Direct naast dit museum is de Jeruzalemkerk met de familiekapel uit de vijftiende eeuw te vinden.

Stedentrip naar Brugge

Brugge is absoluut een bezoek waard. Een stedentrip naar deze stad zal zeker niet snel vergeten worden. Het centrum werpt je terug in de geschiedenis en het lijkt werkelijk of je in een heel andere periode terecht bent gekomen. Op zoek naar een leuk uitje met het hele gezin? Net buiten Brugge kun je het Boudewijn Seapark vinden. Dit attractiepark heeft geweldige activiteiten, attracties en een overdekt dolfinarium. Wanneer er een stedentrip naar Brugge geboekt zal worden, dan moet er beslist een bezoek worden gebracht aan de ‘De Grote Markt’. Als het zonnetje schijnt, kan hier ook heerlijk aan het terras gezeten worden. Wil je een uniek uitzicht over de stad zien? Dan moet beslist de Belfort worden beklommen. Deze bijzondere toren herbergt een grote geschiedenis, een rondleiding is dan ook een mogelijkheid.

Pin It on Pinterest