Stedentrip Amsterdam

De hoofdstad van Nederland is de ideale bestemming over een unieke stedentrip. Ga op ontdekking uit en ontdek wat de stad allemaal in petto heeft, maak een wandeling over de wereldberoemde Wallen of bezoek de Bloemenmarkt. Stap in één van de rondvaartboten en maak een tocht langs de bekende gebouwen van de Nederlandse stad. Drink een drankje op een gezellig terras in de Jordaan of ga op een museumtocht. Stap in de voetsporen van President Obama en bekijk al het moois in het vernieuwde Rijksmuseum.

Weekend in Amsterdam

Om een geweldig weekendje weg te boeken, hoeft ons land helemaal niet verlaten te worden. Amsterdam is een wereldstad en heeft voor iedereen wel wat te bieden. Ga op de foto bij het Paleis op de Dam, breng een bezoek aan de Beurs van Berlage of bezoek één van de vele musea in de stad. Qua musea is er dan ook keuze genoeg, ga naar het vernieuwde Rijksmuseum en eet een hapje in het hoogstaande restaurant. Wandel langs de meesterwerken in het Van Gogh Museum of laat je verrassen in het grote Stedelijk Museum.

Maak een prachtige rondvaart door de grachten, een plaatje op zichzelf. Ga op koopjesjacht in de Kalverstraat of zoek een leuk cadeautje in de ‘9 straatjes’. De avonduren zijn optimaal te gebruiken op het Leidseplein, de kroegen en feesttenten zijn tot laat geopend. De echte discotheken en clubs zijn te vinden op het Rembrandtplein, waar overigens ook verschillende geweldige restaurants en hotels zitten.

Gezelligheid en ontspanning in Amsterdam

Amsterdam is wereldwijd bekend, vanwege de grote feesten en de coffeeshops. Jaarlijks komen miljoenen toeristen vanuit de gehele wereld naar Amsterdam toe. Een keer per jaar is ook de ‘Gay Pride’, het grootste homofestival ter wereld. Bekijk de boten die langskomen op de grachten en dans mee op de opzwepende muziek. Het is één groot feest, dat iedereen keer moet hebben meegemaakt. Grote sterren en bekende politici zijn ook jaarlijks van de partij, wat voor een geweldig plaatje zorgt.

Het echte Amsterdamse leven kan je ervaren in de Jordaan, daar wonen de echte Amsterdammers. Stap een stamkroeg binnen en zing mee met de grootste Amsterdamse hits, zoals die van Johnny Jordaan en André Hazes. Een andere unieke belevenis kan worden ervaren bij een bezoek aan de rosse buurt. Maar winkelen kan het beste worden gedaan in de Kalverstraat, ontelbaar veel winkels wachten daar op de ultieme koopjesjagers.

Een jaar lang festivals

Amsterdam is een feeststad, het gehele jaar door. Jaarlijks worden er ruim driehonderd festivals georganiseerd in de stad, uiteenlopend van kunst tot muziek. Bekijk de kalender van de stad en zie wanneer jij één van deze festivals kan bijwonen. Een hele goede tip is een bezoek aan het prachtige Vondelpark. Hier worden met grote regelmaat voorstelling uitgevoerd, van cabaretvoorstelling tot aan jazzoptredens. Grote artiesten treden hier gratis op, een unieke kans en geweldig vermaak tijdens een stedentrip aan Amsterdam.

Wat dacht je anders van het Amsterdam Music Festival, één van de grootste muziekfestivals van de gehele wereld. De grootste DJ’s treden tijdens dit festival op, door de hele stad. Maar ook mode evenementen en culinaire festivals worden regelmatig gehouden. Misschien het leukste is Koningsdag, dan gaat de stad helemaal los. Toeristen weten niet wat hen overkomt, alles is Oranje en het gehele land en natuurlijk Amsterdam is in rep en roer. Wandel langs de kraampjes en ga op zoek naar dat ene item, wat je voor een zeer kleine prijs mee kunt nemen.

Winkelen in Amsterdam

Jong en oud komt graag naar Amsterdam om eens lekker te gaan winkelen. Dat is zo gek nog niet, want hier kan je daadwerkelijk alles kopen. Voor de kleine en goedkope aankopen ga je naar het Waterlooplein of wat dacht je anders van de altijd zo gezellige Albert Cuyp of Dapper markt. De bekende winkels zijn voornamelijk te vinden in de Kalverstraat en de echte luxe artikelen zijn verkrijgbaar in de PC Hooftstraat. Bekende Nederlanders worden vaak gespot in deze winkelstraat, je loopt zo die ene acteur of presentator tegen het lijf!

Musea in Amsterdam

Nergens in Nederland zijn zoveel musea te vinden als in Amsterdam. De stad beschikt over tachtig verschillende musea en deze zijn zeer uiteenlopend. Het bekendste en drukte museum is vanzelfsprekend het Van Gogh Museum. Voor dit museum staan dan ook lange rijen, elke dag van de week. Het Van Gogh Museum beschikt over ruim tweehonderd schilderijen, allemaal van de bekendste Nederlandse schilders. Als je geinteresseerd bent in de Tweede Wereldoorlog, dan raden wij een bezoek aan het Anne Frankmuseum sterk aan. Leer meer over het treurende verhaal van Anne Frank, het Joodse meisje dat zich ondergedoken hield voor de Duitsers. Het dagboek van Anne Frank is dan ook overal ter wereld bekend en nog steeds verkrijgbaar.

Heb je altijd al een keer ‘De Nachtwacht’ van dichtbij willen zien? Het kunstwerk van de Nederlandse grootmeester Rembrandt van Rijn staat in het Rijksmuseum. Dit museum is enkele jaren geleden heropend, het is een geweldig nieuw museum geworden met een meer dan goed restaurant. Wij raden alle lezers dan ook aan, om een hapje in dit culinair hoogstaande restaurant te eten. De prijzen zeer redelijk hoog, maar dan krijg je ook een geweldig maaltijd.

Voor de kinderen is het meer dan leuk om naar het Nemo Museum te gaan. De kinderen zullen zich vermaken en daarnaast nog veel leren. Daarnaast is het ook een geweldig museum voor volwassen, die kunnen ook nog spelend leren. Nemo is gemakkelijk bereikbaar vanaf het Amsterdam Centraal Station.

Overnachten in Amsterdam

Overnachten kan in Amsterdam op veel verschillende manieren. Boek een hotelkamer in een hyper modern hotel in het centrum, bijvoorbeeld bij het Rembrandtplein. Kies voor een overnachting bij het IJ, dan is een geweldig uitzicht gegarandeerd. Kies voor een nachtje in één van historische panden in de binnenstad of kies voor een budgethotel voor een goedkope overnachting in Amsterdam. Het belooft sowieso een unieke en geweldige stedentrip te worden in Amsterdam.

Winkelen in Amstelveen

Amstelveen is ongeveer tien minuten verwijderd van Amsterdam, het hoort er eigenlijk bij. Deze stad heeft wel leuke activiteiten te bieden. Stap in de bus 170, 172 of 142 en stap uit bij Amstelveen Busstation. Ga naar een optreden in P60, bezoek een voorstelling in de Schouwburg Amstelveen of ga naar het Cobra museum. Daarnaast is hier ook een groot overdekt winkelcentrum gevestigd, het is één van de modernste winkelcentra van Nederland. Loop in één van de ruim honderd winkels naar binnen, ga op koopjesjacht in de Bijenkorf of eet een hapje in één van de restaurants. Voor de kinderen is het mogelijk om in een treintje te stappen, dat is elk weekend mogelijk. Het winkelcentrum is dagelijks geopend, zeven dag per week. De openingstijden zeer ruim, aangezien de winkels doordeweeks pas om zeven uur sluiten. In het weekend zijn de winkels geopend tot zes uur. Het centrum van Amstelveen is vanaf Amsterdam gemakkelijk bereikbaar per bus, metro, tram of auto. Het centrum beschikt over een grote ondergrondse parkeergarage.

Pin It on Pinterest